-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aprūdijęs šarvuotas Britanijos „Geležinės ledi“ autobusas parduotas aukcione už 17 tūkst. svarų

Galbūt esama gražiau atrodančių senų kledarų, tačiau tik nedaugelis gali pasigirti tokia gera kilme kaip aprūdijęs šarvuotas autobusas, kadaise naudotas Didžiosios Britanijos premjerės Margaret Thatcher, kuris buvo parduotas viename aukcione už beveik 17 tūkst. svarų.
Margaret Thatcher
Margaret Thatcher / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Autobusas

28 tonas sveriantis „kovinis autobusas“ veikiausiai buvo specialiai pagamintas „Geležinės ledi“ kelionei po Šiaurės Airiją praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje, kai ta Jungtinės Karalystės provincija buvo smurto tarp religinių bendruomenių židinys.

Per ketvirtadienio vakarą vykusį aukcioną šis autobusas buvo parduotas už 16 940 svarų (67,6 tūkst. litų) vienam automobilių kolekcininkui, nors prognozuota, kad už jį bus sumokėta tik apie 10 tūkst. svarų, sakė Anglijos centrinėje Nortamtonšyro grafystėje įsikūrusių aukcionų namų „JP Humbert Auctioneers“ atstovas Jonathanas Humbertas.

„Kilo didžiulis susidomėjimas šiuo autobusu, – aiškino jis. – Jis buvo parduotas, aidint spontaniškiems aplodismentams aukciono salėje.“

Pasak J.Humberto, autobusas buvo pagamintas pagal Britanijos vyriausybės reikalavimus: jame įrengtas atskiras elektros generatorius ir autonominė ventiliacijos sistema – su galbūt kiek per daug optimistiška viltimi, kad jis bus „atsparus cheminiam, biologiniam ir branduoliniam ginklui“.

35 vietų transporto priemonė buvo naudojama pačios M.Thatcher ir vyriausybės ministrų, o vėliau perduotas armijai karių pervežimui, nors jis yra nuvažiavęs tik 28 tūkst. kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius