Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atnaujintoje Varėnos centrinėje pėsčiųjų gatvėje – šio krašto simbolikos akcentai

Varėnoje po renovacijos atidaryta centrinė miesto gatvė–pėsčiųjų alėja. Naujai sutvarkytoje erdvioje pėsčiųjų alėjoje kiekvienas apsilankęs pastebės nemažai perteiktų krašto simbolikos elementų. Kuriant šią erdvę, panaudoti Varėnos herbo motyvai.
Vasario 16-osios alėjos atidarymas Varėnoje
Vasario 16-osios alėjos atidarymas Varėnoje / Rūtos Averkienės nuotr.

Įrengto fontano bei tvenkinėlio dekoratyvinėse detalėse ir suoliukų puošyboje – bitės ir viržių žiedai. Varėnos krašto savitumas perteikiamas ir gėlynuose bei pasodintuose želdiniuose. Iš fontano ištryškęs vanduo upeliu teka per suformuotą pievą-gėlynus ir pasiekia tvenkinėlį, kurį puošia dekoratyvinis elementas „Bičių spiečius“. Įdomiai sukurta erdvė formuoja rajono įvaizdį ir reprezentuoja kraštą.

Paskutinę vasaros dieną varėniškiai ir miesto svečiai buvo pakviesti į dvigubą šventę – iškilmingą atnaujintos Vasario 16-osios pėsčiųjų alėjos atidarymą ir simbolines vasaros palydėtuves. Ją nuotaikingu dainavimu ir įspūdingais muzikos garsais papuošė Varėnos „Žilvičio“ lopšelio–darželio dainorėliai ir pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“.

Renginys prasidėjo orkestro žygiavimu aplink pėsčiųjų alėją. Čia buvo oficialiai paskelbtas renovuotos Vasario 16–osios gatvės–pėsčiųjų alėjos atidarymas. Renginyje dalyvavo Varėnos rajono savivaldybės vadovai, administracijos darbuotojai, rajono įmonių vadovai.

„Tikiu, kad fontanėliu, upeliu, gražiu apšvietimu, gėlynais, suoliukais bei mūsų krašto simbolika pasipuošusi alėja taps vieta, kurioje smagu praleisti laisvalaikį įvairaus amžiaus varėniškiams. Tikiu, kad varėniškiai jais džiaugsis, o į gražėjančią Varėną noriai užsuks svečiai“, – kvietė Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta.

Rūtos Averkienės nuotr./Algis Kašėta
Rūtos Averkienės nuotr./Algis Kašėta

Nerūpestingas šurmulys Vasario 16–osios gatvėje – prie fontanėlio, upeliuko, prie gėlynų, ant suoliukų – tarsi liudija, jog ši atnaujinta erdvė taps traukos centru ir jaukia pasivaikščiojimų bei poilsio vieta miesto gyventojams ir atvykusiems čia pasisvečiuoti.

Vasario 16–osios gatvė ir gretutinės teritorijos buvo atnaujintos įgyvendinant projektą „Varėnos miesto centrinės dalies modernizavimas ir pritaikymas visuomenės poreikiams (I etapas)“. Jo tikslas – formuoti miesto architektūrinį ir urbanistinį savitumą ir originalumą, sukurti reprezentatyvią, įsimenamą ir patrauklią vietos gyventojams miesto erdvę, tinkamas sąlygas Varėnos miesto gyventojų ir svečių poilsiui bei smulkaus verslo plėtrai.

Bendra projekto vertė – 1 782,7 tūkst. Eur. Iš jų: Europos Sąjungos lėšos – 1 370 tūkst. Eur, Valstybės biudžeto lėšos – 151,7 tūkst. Eur, Varėnos rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 181 tūkst. Eur, UAB „Varėnos vandenys“ ir UAB „Varėnos šiluma“ lėšos – 80 tūkst. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius