Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Australija Ukrainai perduos Afganistane naudotus šarvuočius „Bushmaster“

„Kurds Global“ praneša, kad Australija į Ukrainą išsiųs šarvuotus transporterius „Bushmaster“, kurie buvo naudojami Afganistane. Vienetų skaičius nėra nurodomas. Šios mašinos skirtos kariams ir jų ekipuotei gabenti.
„Bushmaster“ šarvuotas transporteris
„Bushmaster“ šarvuotas transporteris / „Wikipedia“ nuotr.

Pėstininkų transporteris „Bushmaster“ yra gaminamas Australijoje. Jis gali transportuoti devynis karius, jų įrangą, degalus ir atsargas trims dienoms. Mašina gali pasiekti iki 100 km/val. greitį ir vienu baku degalų nuvažiuoti 800 km.

„Bushmaster“ yra nuo minų apsaugota transporto priemonė ir užtikrina aukštą apsaugos laipsnį. Šarvuotis pasižymi savo V formos korpusu, dėl kurio sprogimo jėga nukreipiama nuo transporto priemonės ir joje esančių asmenų.

Transporto priemonės šarvai suteikia apsaugą nuo šūvių. „Bushmaster“ degalų ir hidraulinės sistemos bakai yra už ekipažo skyriaus ribų, taip pat turi automatinę gaisro gesinimo sistemą. Be to, pats „Bushmaster“ taip pat yra ginkluotas kulkosvaidžiais.

Tai pirmoji šarvuota transporto priemonė, suprojektuota ir pagaminta Australijoje nuo „Sentinel“ tanko Antrojo pasaulinio karo metu. Be Australijos „Bushmaster“ transporterius taip pat naudoja Nyderlandų, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Indonezijos, Fidžio, Jamaikos ir Naujosios Zelandijos ginkluotosios pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius