Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas kelio Vilnius-Minskas remontas

Baigti transeuropinio tinklo kelio Vilnius–Minskas ruožo nuo 21,86 iki 32,91 km rekonstravimo darbai Lietuvos–Baltarusijos pasienyje
Kelio remonto darbai
Kelio remonto darbai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2013 m. lapkričio 29 d. bus oficialiai paleistas eismas 11,05 km ilgio rekonstruotame magistralinio kelio E28 (A3) Vilnius–Minskas ruože nuo 21,86 iki 32,91 km, kuriame buvo rekonstruota sena kelio konstrukcija su betono danga ir išvažinėtais kelkraščiais, be inovatyvios dangos rekonstrukcijos buvo įrengta atraminė sienutė ir pėsčiųjų perėjų apšvietimas, įdiegtos saugaus eismo ir aplinkosaugos priemonės, taip pat buvo rekonstruoti elektros ir elektroninių ryšių tinklai bei melioracijos sistemos. 

Rekonstrukcijos darbus pagal Europos Sąjungos struktūrinės paramos finansuojamą projektą „Transeuropinio tinklo kelio E28 (Vilnius–Minskas) plėtra“ per 8 mėnesius nuo sutarties pasirašymo, anksčiau numatyto termino, atliko ūkio subjektų grupė, kurią sudaro prancūzų ir suomių kapitalo bendrovės AB „Eurovia Lietuva“ ir UAB „Lemminkainen Lietuva“. Rangos sutarties priimta suma (be PVM) yra 36,0 mln. Lt, PVM, sumokamas į Lietuvos Respublikos biudžetą, sudaro 7,6 mln. Lt.

Magistralinis kelias E28 (A3) Vilnius–Minskas, yra TEN-T tinklo sudedamoji dalis bei IXB transporto koridoriaus tąsa Lietuvos teritorijoje nuo Klaipėdos uosto iki Baltarusijos sienos (Medininkų pasienio posto). Rekonstruotas kelias dar labiau pagerins Baltarusijos susisiekimą su Klaipėdos uostu. Šiuo keliu taip pat naudojasi Vilniaus rajono gyventojai ir vietiniai vežėjai, be to, kelyje pasiskirsto transporto srautai, vykstantys iš Baltarusijos į Lietuvą ir kitas ES šalis, taip pat Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį ir atvirkščiai.

Atlikus rekonstrukcijos darbus Lietuvos rytinėje dalyje bus pagerinta kelių infrastruktūra, kuri padės tenkinti augančius visuomenės mobilumo poreikius, didins maršruto patrauklumą Lietuvos bei užsienio šalių eismo dalyviams, skatins verslo plėtrą ir turizmą šalyje, didins ekonomikos konkurencingumą bei skatins rytų partnerystės plėtrą.

Susisiekimo ministerija bei Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos džiaugiasi, kad taip pavyko prisidėti prie 2013 m. lapkričio 28-29 d. dienomis Vilniuje vykstančio didžiausio politinio daugiašalio Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai trečiojo Rytų partnerystės Viršūnių susitikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius