-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banguotasis Klaipėdos Jūrininkų prospektas sulauks kapitalinio remonto

Liepą turėtų prasidėti kapitalinis Jūrininkų prospekto Klaipėdoje remontas: prieš septyniolika metų tiestas kelias dėl sunkiasvorio transporto srauto tapo banguotas. O klaipėdiečiai piktinasi, jog savivaldybė vėl išleis milijonus, užuot baudusi bendrovę, tvarkiusią prospektą.
Klaipėdos Jūrininkų prospektas sulauks kapitalinio remonto.
Klaipėdos Jūrininkų prospektas sulauks kapitalinio remonto. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Jūrininkų prospektas buvo remontuojamas beveik prieš septyniolika metų. Darbus, kurių vertė siekė 5,8 mln. eurų, atliko bendrovė „Hidrostatyba“.

Ekspertizė nustebino

Jūrininkų prospekto būklė jau kelerius metus piktina klaipėdiečius – kelias dėl didelio transporto srauto pasidarė banguotas. Tai ypač jaučiama sankryžose.

Klaipėdos miesto savivaldybės užsakyta ekspertizė vienoje Kauno įmonėje parodė, jog kelio danga neatitinka normų. Keliose vietose buvo išpjauta asfalto danga, patikrintas jų storis. Asfalto storis vietomis kito nuo 9 iki 13 centimetrų, skaldos – nuo 17 iki 29, šalčio atsparos – nuo 23 iki 54.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, negalima teigti, jog tokie pat rodikliai buvo ir tuomet, kai bendrovė baigė darbus.

„Negalima sakyti, kad ten, kur dabar duobė – asfalto visai nebuvo, o kur kalniukas, kad jo buvo per daug. Praėjo septyniolika metų, kelias buvo aktyviai apkrautas. Tačiau kažkokias prielaidas iš to tyrimo galima padaryti“, – teigė V.Švedas.

Projektavo ne tokiam srautui

Klaipėdiečiai, išgirdę apie ekspertizės išvadas, ėmė viešai piktintis. „Elementarus rangovų piktnaudžiavimas ir, galime sakyti, vagystė, tačiau miesto savivaldybė apie tai stengiasi nutylėti ir paskelbė naują per 3 mln. eurų vertės konkursą dėl remonto darbų“, – 15min skaitytojai rašė redakcijai.

Tačiau, pasak V.Švedo, reikia įvertinti, jog „Hidrostatyba“ darbus atliko prieš septyniolika metų.

„Tuo metu buvo kitos sąlygos, įvertintas kitoks srautas. Sunkiasvorių automobilių ryškiai išaugo. Garantinis laikotarpis kelininkų darbams paprastai taikomas penkeriems metams“, – teigė V.Švedas.

„Nematau reikalo net komentuoti. Projektą prieš dvidešimt metų rengė savivaldybė, buvo kitokia kelio apkrova. Žmonės piktinasi neįsigilinę, nematę projekto. Gėda ir komentuoti, galiu diskutuoti tuo klausimu su inžinieriais, susipažinusiais su projektu. Praėjo septyniolika metų, apkrovos stipriai išaugo“, – 15min teigė „Hidrostatybos“ valdybos pirmininkas Jonas Dumašius.

Liepą turėtų prasidėti kapitalinis prospekto remontas. Remontus atliks bendrovė „Eurovia Lietuva“, rekonstruojanti ir Tauralaukio gatves. Bendra darbų vertė – 3,24 mln. eurų. Bus klojamas naujas šalčio atsparos sluoksnis, trys asfalto sluoksniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius