-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 išeitys įklimpusiems pažliugusiame kelyje

Šviesios atminties Baronas Miunchauzenas pagarsėjo tuo, kad įklimpęs pelkėje tiesiog ištraukė save pačiupęs už kasos ir stipriai truktelėjęs. Deja, vieni istorikai teigia, kad tuo metu bajorai dažniausiai dėvėdavo perukus, todėl tokiu judesiu jis būtų tiesiog likęs plika galva. Kiti tikina, kad tokio barono apskritai nebuvo, todėl tai laikytina vokiečių rašytojo Rudolfo Ericho Raspe išmone. O dar treti visai rimtais veidais įrodinėja, kad ši istorija prieštarauja pamatiniams fizikos dėsniams.
Purvo olimpiada Vokietijoje
Purvinas vyras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kuo nesunku įsitikinti, kai jūsų automobilis įstringa. Atrodo, išganingas tvirtas kelias visai šalia, vos keli metrai, o viskas pasikeitė. Tik keli metrai, o jau gali kiek nori trūkčioti save už plaukų, tampyti bendrakeleivį už kasos, situacija nepasikeis netgi tada, kai bicepsas diktas kaip Schawarzeneggerio, o plaukai sveiki kaip moterų iš šampūnų reklamų.

Šia liūdną tiesą paliudytų daugel praeities liudininkų. Nuo į Vakarus būriais traukiančių Amerikos pionierių, kurių vežimai klimpdavo išsiliejusios Misisipės paplautame dumble, ir klimpdavo tol, kol prijodavo koks indėnas mosuojantis tomahauku ir susirinkdavo skalpus, puodus ir negausias viskio atsargas. Iki į Rytus per abudu pasaulinius karus traukusių vokiečių, kurie negalėjo atsistebėti atmestinu Rusijos kelininkų požiūriu į savo darbą ir paskutiniais žodžiais keikė savo žemėlapių sudarytojus.

Taigi, jeigu nutiko jau toksai fizikos pokštas, kai automobilio galios nebepakanka įveikti kažkur išgaravusiam ratų sukibimui su skysta danga, belieka keli sprendimo variantai:

  1. Dar kartą atsiversti „Barono Miunchauzeno nuotykius“ ir ieškoti ten paslėptų užuominų, kurios iki šiol aplenkdavo tyrinėtojų dėmesį – galgi yra koks slaptas barono receptas?
  2. Džiaugtis, kad esi įklimpęs pakankamai taikiose Zapyškio apylinkėse, kur tave, bejėgį, nei indėnai nuskalpuos, nei raudonarmiečiai apšaudys.
  3. Eiti ieškoti apylinkėse kinkomų gyvulių – arklių, kupranugarių, ožkų – kuriuos sukinkius būtų galima išvairuoti iš purvo ar sniego.
  4. Liūdnai po nosimi bambėti seniai užmirštos grupės „Pompa“ hito priedainį „Dumblas, dumblas, dumblas, dumblas...“ (labai lengva prisiminti, kadangi kitų žodžių ten daugiau ir nėra).
  5. Surinkti visą besimėtančią medieną dviejų kilometrų spinduliu ir grūsti ją po ratais, tuo ženkliai prisidedant prie sukibimo momento.

Žinoma, galima viso to nedaryti, o tiesiog paskambinti „Lietuvos draudimui“ ir palaukti, kol atvažiavusi techninė pagalba tave ištrauks ir sugrąžins ant tvirtos žemės, atsiprašom, asfalto. Labai gali būti, kad baronas Miunchauzenas taip ir padarė, o viską apie trūkčiojimą už kasų sugalvojo vėliau, kad istorija skambėtų šiek tiek pikantiškiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius