-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bekelės vilkai“ rengia naują turą – keturratininkus pakvies tapti botanikais

Keturratininkus vienijantis ir jiems turizmo renginius organizuojantis klubas „Bekelės vilkai“ su Remigijumi Gančieriumi priešakyje jau visai netrukus pradės naują renginių ciklą. Anksčiau keturračiais lankę Lietuvoje išlikusius kabančius tiltus, senuosius vėjo malūnus dabar turizmo keturračiais entuziastai leisis į dar vieną kelionę – lankys išskirtiniausius mūsų šalies medžius.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Inge La nuotr.

Turizmo keturračiais idėjininkas ir klubo „Bekelės vilkai“ vadovas Remigijus Gančierius pasakoja, kad mintis dar vienam turų keturračiais ciklui kilo po to, kai pasisekimo sulaukė anksčiau jo organizuoti renginiai – kelionės lanktyti kabančius tiltus ir vėjo malūnus.

„Tai bus metinis renginių ciklas – aštuonių ar devynių etapų. Jo metu keturračiais važiuosime aplankyti ir išvysti išskirtinius Lietuvos medžius. Kaip aš juokaudamas sakau – keturratininkai taps botanikais. Lietuvoje tikrai yra išskirtinių medžių, nors daugelis turbūt geriausiai žino Stelmužės ąžuolą. Tačiau jų yra tikrai daugiau – daugiakamienės liepos, uosiai. Taigi, bus galima praplėsti akiratį ir šioje srityje, pasivažinėti su bendraminčiais, o svarbiausia tai daryti saugiai, saugant gamtą“, – sakė Remigijus Gančierius.

Anot renginių organizatoriaus, vis daugiau keturratininkų bendruomenės narių atranda turizmą šia transporto priemone. Kaip pasakoja Remigijus Gančierius, pastebimai mažėja pavienių keturratininkų, kurie užsiima saviveikla ir važinėjasi draudžiamose bei saugomose vietose. Žinoma, kartais tai daroma ir nepiktybiškai – tiesiog nežinant zonų, kur keturračiai nepageidaujami.

Būtent dėl šios priežasties turus keturračiais rengiantis Remigijus Gančierius į savo maršrutus įtraukia tik tuos objektus, kuriuos pasiekti galima nenusižengiant taisyklėms.

„Keičiasi važiavimo keturračiais tendencija. Daug keturratininkų atsisuka į turizmą, o ne į kažkokį beprotišką lakstymą. Bendruomenė keičiasi į gerą pusę ir tai mane motyvuoja daryti tokius turus, kurie skirti pažinimui. Pabaigus vieną ciklą jau kyla minčių kažką įdomaus organizuoti ir toliau. Juk su automobiliais tokius objektus tikrai pasiekti sunku, o būtent keturratis idealiausiai čia tinka. Žmonės į šiuos turizmo turus jungiasi net šeimomis ir tai mane labai džiugina“, – sakė Remigijus Gančierius.

Remigijus Gančierius pasakoja, kad ruošdamasis šiam naujam turų ciklui surado apie 170 taškų, kuriuose galima rasti išskirtinius medžius. Tačiau dalies objektų teko atsisakyti dėl kelių priežasčių. Vieni medžiai yra miestų centruose, o kiti saugomose vietose, kur keturračiams važiuoti ne valia.

„Regionai bus tikrai skirtingi, todėl prisijungti į skirtingus etapus galės praktiškai visų regionų keturratininkai. Aišku, yra tokių turizmo mėgėjų, kurie kaip tik nori keliauti nuo namų labiau nutolusiame regione. Tačiau tikrai lauksime visų, kuriems patinka turizmas keturračiais. Tikrai nedarysime didelio tempo siekiant pamatyti kuo daugiau išskirtinių medžių per vieną turą. Tarkime 300 km maršrute jau reikia skubėti, kad būtų galima pamatyti visus objektus. Tai šįkart kilometrų bus mažiau – nuo 180 iki 250 ir ilgesnės pertraukos, skirtos atsipūsti ir apžiūrėti objektus“, – sakė Remigijus Gančierius.

Šis renginių ciklas keturračiais lankant išskirtinius Lietuvos medžius prasidės spalio viduryje. Spalio 15-ą dieną dalyviai rinksis į Švenčionėlius, kur jų lauks 220 km maršrutas.

Daugiau informacijos apie būsimą ir kitus planuojamus keturračių turus galima rasti paspaudus čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius