Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 08 /17:14

„Blogiukams“ jau ruošiami policijos komisariatai ant ratų: „VW Transporter“ turės sustiprintas sienas ir slaptus mikrofonus

Šalia Vilniaus, Avižieniuose, įsikūrusi įmonė „Altas komercinis transportas“ ketvirtadienį įsileido žiniasklaidą į savo gamybos cechus. Bendrovės direktorius Edvardas Radzevičius parodė keletą perspektyvinių modelių, pažymėtų ženklu „Slaptai“, taip pat pademonstravo ir naujuosius, policijai skirtus autobusiukus „Volkswagen Transporter“, kurie į gatves turėtų išriedėti jau balandžio mėnesį.
„Altas komercinis transportas“ parodė policijai skirtus mikroautobusus
„Altas komercinis transportas“ parodė policijai skirtus mikroautobusus / Andriaus Lauciaus nuotr.

„Altas komercinis transportas“ bendradarbiauja su automobilių gamintojais – „Mercedes“, MAN, „Scania“, VW ir kitais. Į įmonę atvyksta baziniai įvairių modifikacijų autobusiukų modeliai, dažnai tik rėmas be apdailos (krovininėje dalyje) su varikliu ir vairuotojo sėdyne. Čia, Avižieniuose, tokie „nuogi“ automobiliai įvelkami į reikiamą rūbą, modifikuojami: jei reikia, pailginami, jiems gaminamos vidinės sienos, papildomi rėmai, sėdynės, įstatomi langai (jei reikia, ir grotos), įrengiami kondicionieriai bei instaliuojama speciali ryšio įranga.

Būtent pro šios įmonės vartus į daugybę pasaulio šalių (nuo Skandinavijos iki Izraelio) išrieda mokykliniai, keleiviniai ir specialieji autobusai. Įmonė kol kas negamina tik šarvuotos karinės technikos, nors tokių minčių jos vadovai turi.

Gamyba vyksta specialioje linijoje: kasdien pagaminama po tris automobilius

Šiuo metu didžiausią visuomenės dėmesį traukia Lietuvos policijai ruošiami autobusiukai „VW Transporter“ – įmonė laimėjo Lietuvos policijos departamento paskelbtą konkursą, kurio vertė – 4,9 mln. Eur. 114 automobilių policijai turi būti pateikti per 10 savaičių.

Automobiliuose įkurti improvizuoti „policijos biurai“, policijos „VW Transporter“ aprūpinti pagrindinėmis kasdieniam policijos darbui būtinomis priemonėmis: juose bus sukurtos darbo vietos 3-4 policijos pareigūnams, kurie nevažiuodami į komisariatą galės iš karto surašyti protokolą ar atlikti kitus būtinus veiksmus. Automobiliuose bus įrengtos ir mini areštinės, kuriose bus galima laikinai laikyti iki dviejų pažeidėjų, taip pat įrengtos specialios nišos ginklams, neperšaunamoms liemenėms ar vadinamiesiems „ežiams“ (priverstinio automobilių stabdymo priemonėms) laikyti. Visuose automobiliuose bus elektros lizdai, kondicionieriai, specialus apšvietimas, vaizdo kameros viduje ir išorėje.

VIDEO: Pirmas žvilgsnis į naujuosius policijos mikroautobusus „VW Transporter“

Kaip 15min pasakojo pardavimų vadybininkas, atsakingas už šį projektą,Julius Kazlauskas, automobilio gale specialia sienele nuo pareigūnų atskirtos areštinės įrengtos taip, kad sulaikytieji (dažniausiai – labai nedraugiškai nusiteikę asmenys) turėtų kuo mažiau galimybių susižeisti ar išsilaisvinti. Netgi grotos šiuo tikslu užapvalintos.

„114 automobilių policijai mes pagaminsime mažiau nei per dešimt savaičių – suderinus gamybos procesą pro gamyklos vartus per dieną išvažiuos po tris automobilius“, – teigė bendrovės „Altas komercinis transportas“ generalinis direktorius E.Radzevičius.

Įgyvendinant policijos užsakymą iš pradžių buvo pagamintas prototipas, o vėliau jo pagrindu ir kiti automobiliai. Gamyba vyksta specialiai šiam projektui parengtoje linijoje, į kurią kas tris valandas vienas automobilis įvažiuoja ir vienas iš jos išvažiuoja.

„Policija turėjo aiškią viziją, kokių automobilių jiems reikia, o viską sukūrė ir nuo pradžios iki pabaigos įgyvendino pati įmonė. Tai pareikalavo daug specifinių žinių, išskirtinės patirties, tikslumo. Galime tik pasidžiaugti, kad tokie projektai įgyvendinami ir Lietuvoje, mūsų gynybos ir saugumo pramonės“, – pažymėjo Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktorius R. Gorbačiovas.

Daugiau apie naujuosius policijos mikroautobusus – filmuotame reportaže.

15min jau rašė, kad naujieji policijos autobusiukai „VW Transporter“ turės automatines DSG pavarų dėžes ir visų keturių varančiųjų ratų sistemas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mikroautobusais, į kuriuos nusitaikė Lietuvos policija, važinėja ir estų, ir vokiečių pareigūnai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius