-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangiausiai kainavusios avarijos Rusijoje kaltininkas už nuostolius mokės visą gyvenimą (video)

Kiemsargiu dirbantis Tverės gyventojas Sergejus Perepiolkinas, pasak Rusijos žiniasklaidos, beveik be abejonių gali būti laikomas brangiausiai kainavusios avarijos šalyje kaltininku. Šių metų vasarą jo vairuojamas automobilis susidūrė su prabangiu „Maybach“.
Automobiliai po avarijos
Automobiliai po avarijos / Kadras iš vesti.ru reportažo

Kadangi sudaužytasis „Maybach“ buvo draustas KASKO draudimu, jis buvo suremontuotas už draudimo bendrovės lėšas. Automobilio remontas kainavo 8 848 207 rublius (734 817 litų). Vėliau draudimo bendrovė tokio dydžio sąskaitą pateikė avarijos kaltininkui S.Perepiolkinui.

Maskvos milicijos duomenimis, važiuodamas vienu Rusijos sostinės tiltu S.Perepiolkinas savo „Toyota“ rėžėsi į galinį „Maybach“ sparną. Po smūgio prabangus automobilis ėmė slysti šonu ir priekiu trenkėsi į gelžbetonines tilto konstrukcijas, rašo „Moskovskij komsomolec“.

S.Perepiolkinas savo kaltę neigia. Pasak jo, tiltu jis judėjo tiesiai ir nedarė jokių manevrų, tačiau įvažiavo į balą, o jos vanduo užliejo priekinį tojotos stiklą. Tuo metu jis pajuto smūgį. Išlipęs iš automobilio kiemsargis pamatė, kad ką tik įsirėžė į vieną brangiausių automobilių. 

Kadras ia vesti.ru reportažo/Nelaimingasis kiemsargis Sergejus Perepiolkinas
Kadras iš vesti.ru reportažo/Nelaimingasis kiemsargis Sergejus Perepiolkinas

Dabar S.Perepiolkinas mėgins teisme užginčyti tiek draudimo kompanijos pretenzijas, tiek ir milicijos protokolo duomenis. Tačiau teisininkai mano, kad „Toyota“ vairuotojas beveik neturi jokių šansų laimėti teisinį ginčą. Kaip pažymi Rusijos žiniasklaida, greičiausiai S.Perepiolkinui visą gyvenimą teks mokėti už padarytus nuostolius.

„Maybach“ – labai retas automobilis, kurio kaina gali siekti iki milijono dolerių ar net gerokai daugiau. Jo interjeras išpuoštas ypatingų rūšių medžio apdaila, rankomis išdirbta oda ir kitomis brangiomis medžiagomis. Jo keleiviai gali mėgautis plačiomis ir prabangiai įrengtomis sėdynėmis, kurios turi net masažo funkciją. Automobilyje, skirtame vežti svarbius asmenis, galima rasti šaldytuvą ir barą.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, šių metų gegužę tokį automobilį vagys nušvilpė iš Leningrado srities Šliselburgo miesto mero. Automobilis stovėjo vienoje mokamoje Sankt Peterburgo aikštelėje. Tiesa, po kelių dienų, greičiausiai dėl kilusio didžiulio ažiotažo spaudoje, vagys automobilį grąžino. Limuzinu „Maybach“ taip pat važinėja Rusijos Dūmos pirmininko pavaduotojas Vladimiras Žirinovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius