-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos „žaliųjų“ partija siūlo uždrausti visus automobilius

Viena Didžiosios Britanijos „žaliųjų“ partija pradėjo garsiai kalbėti apie savo sugalvotas įstatymų pataisas – uždrausti automobilius, turinčius daug arklio galių. Visuomenė tokį pasiūlymą sutiko itin nepalankiai, rašo Carthrottle.com.
Frankfurte
Frankfurte / 15min.lt/Jurgitos Lapienytės nuotr.

Rinkimai, užplūdę Lietuvą, atkeliauja ir į Didžiąją Britaniją. Todėl partijos iš visų jėgų stengiasi įsiteikti rinkėjams, o „žaliesiems“ tai ypač nesiseka. Vienas iš pastarųjų įstatymų pakeitimų pristatytu „žaliųjų“ partijos – uždrausti automobilius. 

„Scanpix“/AP nuotr./Londono taksi vairuotojai
„Scanpix“/AP nuotr./Londono taksi vairuotojai

Esmė paprasta – uždrausti visus automobilius, kurie yra tokie galingi, kad pasiektų maksimalų kai kuriose ES keliuose leidžiamą greitį. Taip, tai tiesa, jie nori uždrausti visus automobilius, kurie gali viršyti greitį. Kadangi  dauguma automobilių, gaminamų nuo 5–6 praėjusio amžiaus dešimtmečių, yra pajėgūs pasiekti bent jau 110 km/val. ribą, siūlymą galima perfrazuoti taip – „Uždrauskime visus automobilius!“. 

Kadangi tai „žalieji“, o jiems ypač rūpi ekologiją, todėl jų siūlyme yra loginis ryšys – kuo greičiau važiuoji, tuo daugiau anglies dvideginio į orą išmeti. Ką „žalieji“ siūlo visiems „nurašytiems“ automobiliams ir kaip jie turės saugiai supūti neteršdami, nėra skelbiama. 

Partijoje yra bent jau 6 žmonės, kurie pripažįsta, kad toks įstatymas gali būti „nepatrauklus visuomenei“. Kol vienos partijos prieš rinkimus skelbia, kad žada atkreipti dėmesį ir spręsti nedarbo, skurdo, imigracijos ir panašias problemas, kitos sugalvoja uždrausti pagrindinę susisiekimo priemonę daugumai žmonių.

„The Mirror“ atlikta apklausa rodo, kad net 82 proc. visuomenės nepritaria tokiam įstatymui. Tautiečiams, gyvenantiems Didžiojoje Britanijoje, jaudintis dėl to nereikėtų, nes žaliųjų partija šalyje didelės galios ir autoriteto neturi, tad anglai dar ilgai džiaugsis automobilių teikiamais malonumais, o Jeremy Clarksonui nereikės kreiptis į darbo biržą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius