-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldui Trumpui ruošiamas šarvuotas limuzinas „Žvėris“, sveriantis 9 tonas

Kol pasaulis spėlioja, kokių žingsnių imsis išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas, „General Motors“ konstruktoriai jam ruošia atnaujintą šarvuotą limuziną, prifarširuotą saugumo technologijų prailgintą „Cadillac“. Šis automobilis jau pramintas „Žvėrimi“ (angl. – The Beast).
JAV prezidento limuzinas
JAV prezidento limuzinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujojo prezidento automobilis labai nedaug kuo skirsis nuo B.Obamos limuzino, pagaminto 2009 m. Juo galės važiuoti 7 keleiviai. Teigiama, kad tai bus saugiausias limuzinas planetoje.

Tačiau yra ir technologinių patobulinimų. Pavyzdžiui, ypatinga kėbulo spalva, akimirksniu galinti virsti maskuojamąja kamufliažine. Žibintai gali atspindėti šviesą ne tik horizontaliai, bet ir vertikaliai. O padangos turi daugiau apsauginių funkcijų dėl ypatingos ratlankių konstrukcijos.

Išoriškai automobilis labai panašus į bet kurios VIP personos limuziną.Tačiau jis turi ir kai kurių vidutinio dydžio sunkvežimių bruožų. Pavyzdžiui, „žvėries“ masė siekia 9 tonas. Jis turi šarvuotą priekinės dalies apsaugą ne tik nuo kulkų, bet ir nuo granatsvaidžio sviedinių. Be to, šiame automobilyje sumontuota deguonies tiekimo sistema, kuri išgelbėtų keleivius cheminės atakos atveju.

JAV žiniasklaida primena dar vieną detalę: prezidentas Barackas Obama viename iš interviu yra prasitaręs, kad „Cadillac“ prezidentinius limuzinus gamina ant tanko rėmo. Pirminiais duomenimis naujasis Donaldo Trumpo „Žvėris“ kainuos apie 1,6 mln. dolerių.

Kol kas nepatvirtinta, ar šį limuziną varys „Vortec“ 8,1 l V8 benzininis variklis ar „Duramax“ 6,6 l dyzelinis V8 agregatas su turbina. Vis tik „Autoweek“ žurnalistų nuomone, Baltieji rūmai rinksis benziną.

Taip pat pranešama, kad limuzinas bus apautas „Goodyear Regional RHS“ sunkvežimiams skirstomis padangomis. Šis sunkus žvėris turėtų įsibėgėti iki 97 km/val. , o 100 km sunaudoti 29-64 l degalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius