-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duotas startas egzaminams „Regitroje“: ką reiks daryti kitaip ir kurios kategorijos yra populiariausios?

Lietuvoje vis labiau švelninat karantino sąlygas, jau nuo pirmadienio, gegužės 4 d., „Regitroje“ vyksta visų kategorijų teoriniai bei praktiniai egzaminai. Pasidomėjome, kiek yra norinčių juos laikyti bei kokie pokyčiai laukia.
Atvirų durų diena „Regitroje“
„Regitra“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Regitros“ duomenimis, visoje šalyje šiuo metu į teorijos egzaminus užsiregistravo apie 2,9 tūkst. asmenų, o į praktikos – apie 3,4 tūkst.

Laisvų vietų į egzaminus, pasak „Regitros“ komunikacijos atstovės Emilijos Bardauskienės, atsiranda nuolatos.

„Šiuo metu vairavimo egzaminų tvarkaraštis yra planuojamas visam gegužės mėnesiui, o laisvos vietos atsiranda pamažu. Planuojama, kad kitą mėnesį vietų skaičius gali didėti, tačiau galutiniai sprendimai priklausys nuo esamos situacijos šalyje ir Vyriausybės nutarimų dėl karantino.

Remiantis gegužės 4 d. visų Lietuvos miestų statistika, matyti, kad iš viso laisvų vietų teorijos egzaminams yra virš 900, o praktikos – apie 1,1 tūkst. Štai, pavyzdžiui, B kategorijai gegužės 4 d. po pietų Vilniuje ir Kaune atsirado po keliasdešimt vietų“, – teigia E.Bardauskienė.

Norintieji į B kategorijos egzaminus gali registruotis jau nuo balandžio 27 d.

Daugiausiai užsiregistravusių – B kategorijoje

„Regitros“ pateiktais duomenimis, į A kategorijos praktinius egzaminus kol kas iš viso užsiregistravo apie 530 žmonių. A1 kategorijos – 85. A2 kategorijos egzamino laukia apie 115 asmenų.

Populiariausios, B kategorijos, egzamino laukia 2400 būsimų vairuotojų.

„Regitros“ nuotr./"Regitros" egzaminuotojai
„Regitros“ nuotr./"Regitros" egzaminuotojai

Į B1 kategorijos egzaminą turėtų atvykti 3 žmonės. B96 – 7. BE – 5. C kategorijos egzaminuose dalyvaus 110 žmonių. CE – 130. Tiek D, tiek T kategorijų egzaminus planuoja laikyti 5 žmonės.

Tiesa, registracija į egzaminus būsimiems motociklų vairuotojams atnaujinta kiek anksčiau, nuo balandžio 17 d. O nuo balandžio 20 d. – ir krovininių transporto priemonių – C, CE – kategorijų siekiantiems vairuotojams. Tad tikėtina, kad suskubusieji šių kategorijų egzaminus jau laikė anksčiau.

Automobiliuose įrengtos pertvaros

Pasak „Regitros“ atstovės, organizuojant egzaminus imamasi visų būtinų apsaugos priemonių.

„Teorijos egzaminų klasėse ribojamas žmonių skaičius, jog būtų užtikrintas didesnis atstumas tarp egzaminuojamųjų. Klasės ir automobiliai yra nuolat dezinfekuojami bei vėdinami.

Egzaminų automobiliuose taip pat yra įrengtos pertvaros, atskiriančios klientą nuo egzaminuotojo, o rezultatai aptariami lauke“, – teigia E.Bardauskienė.

Taip pat egzaminų metu būtina dėvėti veido kaukę ir pirštines.

Kaip elgtis prieš egzaminą?

Kaip skelbia „Regitra“, egzaminuojamų kategorijų žmonėms, atvykus į egzaminą rekomenduojama dėvėti veido kaukę ar respiratorių. Taip pat perspėjama, kad prie įėjimo bus matuojama temperatūra. Bendraujant su „Regitros“ darbuotoju prašoma laikytis 2 metrų atstumo. Atvykus dezinfekuoti rankas ir tik po to pateikti reikalingus dokumentus.

Reikės pasirašyti ir patvirtinti, kad neturite ligos simptomų. O atsiskaityti rekomenduojama banko mokėjimo kortele arba mobiliuoju telefonu.

Regitros iliustr./Atmintinė atvykstantiems laikyti praktikos egzaminus (ne motociklu)
Regitros iliustr./Atmintinė atvykstantiems laikyti praktikos egzaminus (ne motociklu)

Kada egzaminas gali neįvykti?

Egzaminas gali neįvykti, jei egzaminuojamasis pasižymi kvėpavimo takų infekcijos simptomais (čiauduliu, kosuliu, dusuliu ir kt.).

Jei turi 37,3 °C ir aukštesnę kūno temperatūrą arba atsisako ją pamatuoti. Taip pat jei atsisakys vykdyti „Regitros“ darbuotojų reikalavimus.

Vairavimo mokyklų darbas išlieka apribotas

15min primena, kad švelninant karantino sąlygas nuo balandžio 30 d. leidžiama organizuoti jūrininkų ir transporto priemonių A1, A2 ir A kategorijų vairavimo praktinius mokymus. Nuo gegužės 4 d. yra leidžiama laikyti transporto priemonių teorijos ir praktikos egzaminus bei vesti aviacijos praktinius mokymus.

Vairavimo mokyklos gali atnaujinti dalį praktinio mokymo, o sprendimas dėl B kategorijos mokymo turėtų būti priimtas gegužės 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius