Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiugi žinia Tauragės vairuotojams: grįžta žaliosios rodyklės

Penktadienį pranešta, kad į vieną Tauragės miesto centrinę sankryžą grąžinamos žaliosios rodyklės. Kitos kol kas laukia sprendimo.
Į Vilniaus sankryžas grąžinamos lentelės su žaliomis rodyklėmis
Žalioji rodyklė / Sauliaus Žiūros nuotr.

Po to, kai praėjusiais metais iš sankryžų dingo žaliosios rodyklės, leidžiančios sukti į dešinę net degant raudonam šviesoforo signalui, kilo nemenkas visuomenės ir vairuotojų pasipiktinimas. Nors teigta, kad tai būtina dėl eismo saugumo ir nuo šiol būsią mažiau eismo nelaimių, dabar tokios nuostatos nebesilaikoma. Apsispręsta, kad Transporto kompetencijų agentūra vertins sankryžas ir nuspręs, kur rodykles galima grąžinti. Sulaukta verdikto ir dėl vienos sankryžos Tauragėje.

Kol kas šie ženklai grįžta tik į Dariaus ir Girėno bei Vytauto gatvių sankryžą. Taip nusprendė Transporto kompetencijų agentūra. Visgi ne visose šios sankryžos pusėse rodyklės bus, o tik dvejose.

„Atlikus eismo sankryžos tyrimą nustatyta, kad dvejose sankryžos vietose rodyklės gali būti pakabintos, dvejose – ne. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į eismo saugumo kriterijų, įvertinus tai, kad šiose vietose yra blogas matomumas į kairę pusę“, – teigia savivaldybės Administracijos direktorius Modestas Petraitis.

Kol kas numatyta, kad žalios rodyklės nebus iš Vytauto gatvės sukant į Dariaus ir Girėno gatvę, atvažiuojant nuo „Tauragės“ viešbučio, taip pat nebus sukant iš Dariaus ir Girėno gatvės į Vytauto gatvė, atvažiuojant nuo tilto.

Tauragės miesto seniūno Žilvino Majaus teigimu, į agentūrą kreiptasi dėl visų sankryžų, kuriose anksčiau buvo žaliosios rodyklės, tačiau kol kas išvados gautos tik dėl pastarosios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius