-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geležinio vilko tunelis bus remontuojamas 2021-aisiais

Vilniaus savivaldybė, dar 2018-aisiais apsisprendusi remontuoti Geležinio vilko gatvės tunelį, tikisi darbus pradėti 2021-aisiais.
Lietus negailestingai merkia Vilnių
Lietus negailestingai merkia Vilnių / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS sakė savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas, šiemet tikimasi atsirinkti techninį projektą. Jis teigia, kad procedūros užtruko, nes buvo laukiama Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekspertų išvados.

„Kadangi mes pernai tik apie metų vidurį gavome ekspertizės išvadas, lėšos nebuvo suplanuotos, dėl to praėjusiais metais ir nebuvo pradėti darbai. Šiemet planuojame parengti techninį projektą, 2021-aisiais jį įgyvendinti. Pagal ekspertų išvadas, nėra didelių, esminių pažeidimų – planuojame daugiau kosmetiškai sutvarkyti tunelį, jį pagražinti, kad jis nebūtų toks niūrus“, – sakė A.Visockas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geležinio Vilko gatvės tunelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geležinio Vilko gatvės tunelis

Anot jo, techninio projekto rengėjai turės numatyti ir tunelio apšvietimą, taip pat ir sprendimus, ar tunelį reikėtų perdažyti, ar konstrukcijas uždengti.

Tunelis driekiasi po Gedimino prospekto dalimi, kurioje yra įsikūręs Seimo viešbutis, „Vilniaus vartų“ biurų kompleksas, svarstomi planai ilginti tunelį ir statyti virš jo naują 16-os aukštų verslo centrą.

Požeminis tunelis pastatytas devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, vėliau, statant „Vilniaus vartus“, 2007 metais buvo sutvirtintos tunelio konstrukcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius