-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geras vairuotojas pagal „Juta Racing“

Konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas“ partneriai ir vieno pagrindinių prizų – sportinio vairavimo mokymo kursų – steigėjai kauniečių automobilių sporto klubas „Juta Racing“ ne abejotinai yra viena produktyviausių „čempionų kalvių“. Klubo vyrai pastaraisiais metais dominuoja kartingo, ralio ir žiedinių lenktynių trasose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Komandos vadovas Audrius Gelžinis, paprašytas išvesti paraleles tarpo kasdienio ir sportinio vairavimo teigia, kad ir vienur, ir kitur galioja iš esmės tie patys principai.
J.Gelžinis trasoje varžosi su lyderiais
J.Gelžinis trasoje varžosi su lyderiais. / „Juta racing“ nuotr.
Temos: 1 Juta

Kaip apibūdintumėte idealų vairuotoją?

Visų pirma tai žmogus, ne tik puikiai žinantis Kelių eismo taisykles, bet ir sąžiningai jų besilaikantis. Žinoma visko, kas vyksta kelyje formalizuoti ir įsprausti į teisės aktų paragrafus neįmanoma, todėl geras vairuotojas visuomet vadovaujasi sveika nuovoka, sugeba atpažinti transporto sraute tykančias rizikas, nesivelia į avantiūras ir elgiasi atsakingai. T.y. sugeba pastebėti kitų eismo dalyvių klaidas ir pasirūpinti, kad tos klaidos netaptų avarijų priežastimi. Taip pat geru vairuotoju aš vadinčiau tą žmogų, kuris mato ne tik atkarpą prie pat jo automobilį, bet ir tai, kas vyksta jam už nugaros, gretimoje eismo juostoje ir netgi šalikelėje. Tarkim Vokietijoje daugiau nei pusė automobilininkų, mano manymu, yra geri vairuotojai. Lietuvoje, kaip bebūtų gaila, šis procentas kol kas gerokai kuklesnis. Ypač nedideliuose miesteliuose, kur žmonės automobiliuose praleidžia nedaug laiko, dažniausiai keliauja tais pačiais nesudėtingais maršrutais, kur nereikia sukti galvos dėl problemų, neišvengiamai kylančių intensyvaus eismo sąlygomis.

Dar vienas geram vairuotojui būtinas dalykas – suvokimas, kaip veikia automobilis, ką jis gali ir kokių vairuotojo klaidų nedovanoja. Domėtis „geležimi“ reikia, nes tai padeda išvengti daugybės rūpesčių ir nereikalingų išlaidų.

Ar yra koks nors universalus receptas norintiems tapti gerais vairuotojais?

Žinoma, kad yra. Ir jis labai paprastas – tiesiog reikia to siekti. T.y. sėdint prie vairo galvoti apie tai, kas vyksta kelyje, o apkrauti smegenis mintimis apie verslą, namų ūkį, romantiškus pasimatymus ar vaikų bėdas mokykloje. Kai vairuojantis žmogus sutelkia dėmesį tik į automobilio valdymą ir eismo srautą, jis visuomet išvengia staigių manevrų, agresyvaus stabdymo ar avarinių situacijų. Svarbiausia, kad tam nereikia ypatingų Dievo dovanų, supermeno reakcijos ar jėgos. Geru vairuotoju gali būti kiekvienas, kuris pats to nori, analizuoja savo klaidas ir ieško sprendimų.

Kas sugundė Juta Racing“ sporto klubą būti konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas“ partneriu?

Norim sėti tuos grūdus, kurie duoda gerą derlių. Kuo gatvėse ir keliuose daugiau bus gerų vairuotojų, tuo saugiau bus visiems. Taip pat viliamės parodyti, kas vyksta šiek tiek aukštesniame vairavimo lygyje, kodėl serijiniu automobiliu neįmanoma važiuoti taip, kaip profesionaliai parengtu lenktynėms ir t.t. Neabejoju, kad konkurse dalyvaus žmonės, besidomintys šiais dalykais, todėl mes su malonumu pasidalinsim tuo, kuo geriausiai išmanome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius