-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojų kantrybė trūko: „kopėčiomis“ pramintą žvyrkelį atsakingos institucijos pamiršo

Vainikų ir aplinkinių kaimų žmonės džiaugiasi naujai nutiestu keliu. Tačiau laimė, deja, nusišypsojo ne visiems. Kelias buvo nutiestas iki Graužių kaimo, o dar du kilometrai iki Paliepių – žvyrkelis. Žmonės supranta, neprašo dėl kelių gyventojų asfalto iki jų tiesti, bet jų kantrybė išseko tuomet, kai „kopėčiomis“ pramintą žvyrkelį atsakingos institucijos visiškai pamiršo.
Žmonės supranta, neprašo dėl kelių gyventojų asfalto iki jų tiesti, bet jų kantrybė išseko tuomet, kai „kopėčiomis“ pramintą žvyrkelį atsakingos institucijos visiškai pamiršo
Žmonės supranta, neprašo dėl kelių gyventojų asfalto iki jų tiesti, bet jų kantrybė išseko tuomet, kai „kopėčiomis“ pramintą žvyrkelį atsakingos institucijos visiškai pamiršo / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Yra kuo pasidžiaugti

„Kalbama apie kelio atkarpą nuo Krekenavos agrofirmos iki pat Paliepių kaimo – tikrai visa laimė ir tikrai džiaugiamės visi vietos gyventojai, jog pagaliau tą kelią išasfaltavo. Na, tiksliau iki Graužių kaimo. Likusieji du kilometrai iki pačių Paliepių taip ir liko žvyrkelis. Viskas gerai, atseit mažai gyventojų, nedidelis mašinų srautas ir panašiai. Dėl to tuos du kilometrus ir paliko senąjį kelią.

Tikrai neironizuoju – pagal tai, kaip darbai buvo vykdomi, tai tikrai mažai tikėjau, kad tą asfaltą iki Naujųjų metų spės iškloti. Bet viskas gerai, vyrai pasistengė ir dabar į Vainikus galima labai smagiai nuvažiuoti“, – dėsto Martynas Šukys, Vainikų seniūnaitijos seniūnaitis.

Liko pamiršti

Kita istorijos dalis – tie likę du kilometrai iki pačių Paliepių. Šį „kopėčiomis“ pramintą žvyrkelį atsakingos institucijos, ko gero, visiškai pamiršo.

„Nors eismas ten nėra pats intensyviausias, bet vis dėlto žmonės ten gyvena. Yra apie 6 žmones, kurie savo transportu keliauja į darbus iš Paliepių. Mano ūkyje dirba žmogus iš Kėdainių ir atvažiuoja į Paliepius dirbti. Taip pat mokyklinis ir maršrutiniai autobusai kiekvieną dieną ten važiuoja. Eismas vis dėlto vyksta. Problema ta, kad to žvyrkelio dabar jau niekas neprižiūri. Paskutines dvi savaites aš ir keletas kitų vietinių žmonių bandėme skambinti į Kėdainių kelių tarnybą, tuometinius Kauno regiono kelius, dėstėme tą pačią problemą, kad labai seniai greideriavo, duobės duobėse yra susiformavę, kad verkiant reikia bent kažkiek tą kelią pataisyti. Atsakydavo tik pažadais ir aiškinimais, kad technika dirba visu pajėgumu ir kad nėra laiko, arba dirbama kitur ir kad dabar oras blogas, kad šalčius žada... Žodžiu, sakė bet ką, kad tik nusimuilintų“, – problemą aiškino dėl gyventojų intereso kovojantis seniūnaitis.

Kantrybė trūko

„Mes, vietiniai, tikrai esame kantrūs, labai nepykstam, kad ir tų kelių kilometrų neišasfaltavo. Bet kad jau dabar tą kelią taip apleido – tai jau tikrai „saugiklius išmušė“. Buvo situacija, kad vietinis pienininkystės ūkis ėmė kukurūzų derlių ir kadangi buvo šlapia, tai tikrai suardė kelią, bet vėliau jie tą atkarpa sutvarkė, palygino ir tikrai pasielgė garbingai. Aš pats kaip ūkininkas neturiu tokios kelių tvarkymo technikos. O ir kelias priklauso Kauno regionui. Tai kažkaip jų pareiga butų prižiūrėti“, – tęsė M.Šukys.

Priklauso regiono keliams

Minėtą kelią pražiūri ir tvarko VĮ „Kelių priežiūra“ Kauno padalinys (buvo „Kauno regiono keliai“). „Rinkos aikštė“ susisiekė su įmonės komunikacijos vadove ir pateikė gyventojų išsakytus klausimus bei pastebėjimus. Sutapimas ar ne, tačiau, kol laukėme atsakymo, kelias buvo sutvarkytas.

„Aš pats tik kalbėjau su Kelių tarnybos darbuotoja, kuri vėl pažadėjo, kad šią savaitę tikrai greideriuos. Oro sąlygos tos pačios, gal net blogesnės, tai nelabai tikėjomės, tačiau pats nustebau, kai sužinojau, kad kelią jau sutvarkė“, – nuostabos neslėpė už žmonių gerovę kovojantis M.Šukys.

Prasti orai

VĮ „Kelių priežiūra“ komunikacijos vadovė Daiva Stankūnienė savo atsakyme pabrėžė, kad keliai tvarkomi tik esant tam tikroms oro sąlygoms.

„Pernelyg drėgna kelio danga neleido mūsų tarnybai atlikti kelio su žvyro danga tvarkymo darbų. Kelias buvo ir yra prižiūrimas pagal nustatytus reikalavimus. Norėdami užtikrinti kokybę privalome sulaukti, kada bus tinkamos oro sąlygos, tinkamas dangos drėgnumas ir tik tada atlikti jūsų minimus darbus“, – sakė įmonės atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius