Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Hipių autobusiuko „Volkswagen“ paslaptis: kaip jis sugeba važiuoti šonu

Hipių judėjimas buvo labai populiarūs praėjusio amžiaus antroje pusėje, tačiau pavienių jo atstovų galima sutikti ir šiandien. Jie išsiskiria savitais drabužiais ir savitu požiūriu į gyvenimą, kuris apima ir transporto priemones.
Autobusiukas „Trippy Tippy Hippy Van“
Autobusiukas „Trippy Tippy Hippy Van“ / Speedycop nuotr.

Tą puikiai iliustruoja nuotraukos, kuriose matomas tarsi ant šono nuvirtęs legendinis hipių autobusiukas T2, pakrikštytas „Trippy Tippy Hippy Van“.

Kaip teigia jo kūrėjai, tai – pirmasis pasaulyje šonu važiuojantis autobusiukas.

Kaip hipiams pavyko sukurti tokią unikalią transporto priemonę? Reikalas tas, kad jie sukryžmino du automobilius. Jeffas Blochas, save vadinantis Speedycop, už 1976 m. „Volkswagen Microbus“ suplojo 600 JAV dolerių. Šimtu mažiau mokėjo už 1988 m. kabrioletą „Volkswagen Rabbit“. Kiek kainavo rekonstrukcija, neskelbiama.

Linksmos lenktynės: „24 Hours of Lemons“

Daugelyje pasaulio šalių rengiamos „linksmos“ – nebrangių bet stilingų automobilių lenktynės. Pavyzdžiui Estijoje rengiamos štai tokios lenktynės.

Speedycop su šiuo automobiliu dalyvauja „24 Hours of Lemons“ (linksma aliuzija į Le Mano legendines ištvermės lenktynes). Tai – mažo biudžeto senų ir keistų transporto priemonių varžybos, kurių dalyviai važiuoja pačiais keisčiausiais automobiliais: „Chevrolet Camaro“ aukštyn ratais, sumontuotu ant „Ford Festiva“ važiuoklės, žiedinėms lenktynėms pritaikytu sraigtasparniu ir t.t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius