-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į neregėtą protesto akciją Vilniuje susibūrė vairuotojai iš Vilniaus, Alytaus, Kauno, Trakų

Tokios taikaus protesto akcijos, kai dėl vieno probleminio Vilniaus taško susiburia skirtingų miestų gyventojai, dar neteko regėti. Akciją koordinavusi Tarandės (Vilniaus miesto rajonas) gyventojų bendruomenės pirmininkė Renata Gelažauskienė sakė laukusi 100 automobilių.

Tačiau prie akcijos „Važiuojame už saugią Tarandę“ jų prisijungė gerokai daugiau – suvažiavo ir prijaučiantys žmonės iš Alytaus, Kauno, Trakų. Policijai netgi teko akcijos dalyvių vilkstinę padalinti į dvi dalis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Renata Gelažauskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Renata Gelažauskienė

Situacija ties Vilniaus miesto vartais, išvažiuojant Ukmergės gatve jau keletą metų sudėtinga. Atidarius Vilniaus Vakarinį aplinkkelį, eismas tapo dar intensyvesnis, o numatytas nusukimas į dešinę per tunelį į Tarandę – stringa. Todėl vairuotojai lūkuriuoja nutįsusioje eilėje trečioje eismo juostoje, laukdami, kol galės pasukti į kairę. Jie kerta atvažiuojančių nuo Panevėžio kryptį. Ir nors maksimalus greitis šioje vietoje ribojmas, išvengti nelaimingų atsitikimų dėl tokios painios kelių infrastruktūros, deja, nepavyksta. Ir laiko daug sugaištama, degalų sudeginama.

Pasak Tarandės bendruomenės narių, šioje vietoje nėra visiškai saugu važiuoti nė viena kryptimi. O dviejų savivaldybių pažadas problemą išspręsti iki 2024 m. netenkina – reikia greitų sprendimų, galinčių sureguliuoti srautus ir užtikrinti saugumą.

Dvi savivaldybės (Vilniaus miesto bei rajono) ir LAKD dar 2019-aisiais pasirašė trišalę sutartį, pagal kurią numatyta iki 2024-ųjų įrengti dešinįjį posūkį su tuneliu po automagistrale ir gretima gatvele prie magistralės – numatyta, jog procesai užtruks dėl gretimų sklypų paėmimo visuomenės poreikiams.

Plačiau apie stringantį tunelio projektą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius