-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomi statistika apie eismo spūstis

„Carbuzz“ pateikė įdomių duomenų apie transporto spūstis. Pavyzdžiui, Čikagos gyventojai 2 procentus savo gyvenimo praleidžia būtent nesibaigiančiose automobilių eilėse, spoksodami į priešais esančio automobilio duslintuvą.
Kinijoje nusidriekė beveik 100 km transporto kamštis
Transporto spūstis Kinijoje

Vairuojantis JAV pilietis per metus spūstyse vidutiniškai praleidžia apie dvi savaites, o net 47 proc. apklaustųjų atsakė, kad dėl tokių aplinkybių turėjo pakeisti savo planus.

Negana to, „Urban Mobility“ teigia, kad per metus šioje valstybėje automobiliai sudegina 14,7 mlrd. litrų degalų. Kad suprastumėte, kiek tai yra daug, atskleisime, jog toks degalų kiekis pompuojamas iš Aliaskos net 130 dienų.

Tačiau visa ši statistika atrodo kaip anekdotas, pažiūrėjus į pačių didžiausių spūsčių istoriją... 1980-aisiais Paryžiuje net 18 mln. automobilių sudarė sunkiai suvokiamą 175,4 km eilę – būtent šis įvykis fiksuojamas kaip didžiausia transporto spūstis pasaulyje. Antroje vietoje tituluojamas Berlynas. Čia 1990-aisiais nusidriekė 127,1 km ilgio 17 mln. automobilių eilė.

„Carbuzz“ paskelbė ir 10 miestų, kuriuose eismas yra blogiausias. Ši statistika gauta įvertinus daugybę kriterijų: pradedant nuo to, kiek laiko vidutiniškai žmogus praleidžia spūstyse, baigiant situacijomis, kada labai sulėtėjusios eismo sąlygos vairuotojus išvaro iš kantrybės, sukelia pyktį, stresą ir smarkiai kenkia susisiekimo sistemai.

Pirmąją vietą užima Meksikas, surinkęs 108 balus, antras – pietryčių Kinijos didmiestis Šendženas (98 balai), o trečias – minėtos šalies sostinė Pekinas (95 balai). Į dešimtuką papuola ir keletas Afrikos regiono didmiesčių bei Indijos miestai. 8, 9 ir 10 vietas atitinkamai užima Maskva, Milanas bei Paryžius.

„Carbuzz“ teigia, kad duomenys buvo pateikti šios kompanijos atstovų, kurie informaciją surinko savo jėgomis. Tačiau šaltinis juokauja, kad tyrėjams sėkmingai atsiuntus duomenis, jie vis dar stovi kokioje nors spūstyje, Viduriniuosiuose Rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius