Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Įgriuvą pėsčiųjų perėjoje Vilniuje sukėlęs sugniuždytas vamzdis pakeistas nauju

Vilniuje, Taikos gatvėje, kur pastarąją savaitę vyko intensyvūs inžinerinių tinklų remonto darbai, savaitgalį jau galės judėti lengvieji automobiliai, o kitą savaitę – ir viešasis transportas. Vilniaus miestą prižiūrinti bendrovė „Grinda“ pakeitė sugniuždytą lietaus nuotekyno vamzdį, dėl kurio prieš kelias savaites pėsčiųjų perėjoje buvo atsivėrusi beveik 3 metrų diametro įgriuva.
Darbai Taikos gatvėje
Darbai Taikos gatvėje / UAB „Grinda“ nuotr.

„7 metrų gylyje dar sovietmečiu tiestas vamzdis pratrūko ir buvo sugniuždytas. Besiveržiantis vanduo išplovė po asfaltu buvusį gruntą, todėl važiuojamoje kelio dalyje pėsčiųjų perėjoje atsivėrė įgriuva. Tokioms avarijos užbėgti už akių bandome nuolat stebėdami lietaus nuotekyno būklę, o pastebėję įtrūkimus susidėvėjusius vamzdžius pakeičiame. Tačiau Vilniaus mieste vien tik lietaus nuotekyno vamzdžių yra daugiau nei 1000 km, todėl ne visada laiku įmanoma pastebėti artėjančią nelaimę. Džiaugiamės, kad šį kartą žmonės nenukentėjo, o įgriuva sukėlė tik laikinų nepatogumų“, – teigė bendrovės „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

Aiškinantis nelaimės priežastis paaiškėjo, kad dėl trūkių buvo sugniuždytas giliai po asfaltu esantis vamzdis. Atlikus vamzdyno vaizdo diagnostiką, buvo nuspręsta sutvarkyti ne tik įgriuvusią vietą, kur atsivėrė įgriuva, bet ir gerokai ilgesnę – 36 metrų – atkarpą. 600 mm skersmens polipropileno vamzdis beveik 7 metrų gylyje buvo paklotas per savaitę.

„Eismas šioje gatvėje bus atnaujintas artimiausiomis dienomis: pirmiausia bus leista važiuoti lengviesiems automobiliams, kitą savaitę – ir viešajam transportui. Kol nebus atstatyta asfalto danga, Taikos gatvėje išliks laikini greičio ribojimai. Atsiprašome vilniečių už nepatogumus“, – kalbėjo K.Vaicekiūtis.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ praneša, kad užbaigus inžinerinių tinklų remonto darbus Taikos g., nuo pirmadienio, rugpjūčio 21 d., 43-iojo Justiniškės–Šeškinė–Žaliasis tiltas–Centras ir 73-iojo Justiniškės–Centras–Naugarduko g.–Vilkpėdė maršrutų autobusai vėl važiuos įprastomis trasomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius