Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada automobilis gali vadintis antikvariniu?

Istoriniu automobiliu gali vadintis prieš 30 metų ir anksčiau pagaminta transporto priemonė, kurios modelis nebegaminamas mažiausiai 15 metų ir kuri yra originali, tinkama eksploatuoti, bet nenaudojama kasdienėms reikmėms. Taip sako senovinės technikos klubo „Klasika“ vadybininkas Arūnas Zakrys.
„L’Impérial Classic“ senovinių automobilių ralis
Automobilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į LRT RADIJĄ paskambinęs klausytojas Jonas iš Alytaus klausia, kokio amžiaus turi būti automobilis, kad būtų galima jį laikyti antikvariniu.

„Girdėjau, kad po kažkurio amžiaus automobilius, kurie eksploatuojami, tvarkingi, tik seni, klasifikuoja kaip antikvarą ir duoda kitus numerius. Noriu sužinoti, kokio amžiaus turi būti automobilis, kad jį laikytų antikvaru ir būtų galima registruoti“, – teiraujasi klausytojas.

Senovinės technikos klubo „Klasika“ vadybininko A.Zakrio teigimu, pagal Lietuvos teisės aktus, istorinė motorinė transporto priemonė, šiuo atveju automobilis, gali vadintis prieš 30 metų ir anksčiau pagaminta transporto priemonė, kurios modelis nebegaminamas mažiausiai 15 metų ir kuri yra originali, tinkama eksploatuoti, bet nenaudojama kasdienėms reikmėms.

„Kad [automobilis] gautų statusą, pirmiausia jo savininkas turi susitarti su senovinės technikos ekspertu [dėl automobilio apžiūros]. Ekspertas nustato automobilio autentiškumą. Gali būti, kad iš kelių [automobilių yra] surinktas vienas, ir gal originalus tik kėbulas ar motoras“, – sako A. Zakrys.

Senovinės technikos klubo „Klasika“ vadybininko teigimu, kai žmogus gauna pažymą, kad automobilis atitinka visus reikalavimus, jis gali kreiptis į „Regitrą“, kur bus išduoti specialūs numeriai.

„Numeriai suteikia statusą, kad automobilis yra senovinis ir kad jis naudojamas tik savo malonumui, parodose ar šventėse, bet jokiu būdu ne komerciniuose renginiuose“, – kalba A. Zakrys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius