-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atrodo didžiausias nulinės emisijos sunkvežimių užsakymas Europoje?

Europos sausumos transporto lyderė „DB Schenker“ ir „Volta Trucks“, elektrinių komercinių transporto priemonių gamintoja, pranešė apie partnerystę ir susitarimą dėl beveik 1500 visiškai elektrinių „Volta Zero“ sunkvežimių užsakymo. Tai iki šiol didžiausias nulinės emisijos sunkvežimių užsakymas Europoje, rašoma pranešime.
„Volta Trucks“
„Volta Trucks“ / „Volta Trucks“ nuotr.

„Mūsų įmonių grupė yra pasiryžusi aktyviai siekti poveikio klimato kaitai mažinimo tikslų. Tikimės, kad kitąmet elektrinio sunkvežimio prototipo pristatymas ir jo bandymai bus sėkmingi, ir jau netrukus galėsime žengti konkrečius žingsnius pereinant prie visiškai elektrinių transporto priemonių Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse“, – teigia „Schenker“ vadovas Lietuvoje Audrius Sungaila.

Kaip numatyta kompanijų bendradarbiavimo sutartyje, jau 2022 m. pavasarį ir vasarą DB „Schenker“ galės išbandyti pirmąjį „Volta Zero Trucks“ prototipą pristatant krovinius. Įvertinus ir atsižvelgus į bandymų rezultatus, logistikos bendrovei bus pagaminta 1470 transporto priemonių „Volta Trucks“ gamykloje Šteire, Austrijoje.

„Kelyje į nulinės emisijos logistikos erą mūsų laukia daug iššūkių. Partnerystė su „Volta Trucks“ leis mums ženkliai paspartinti perėjimo prie elektra varomo transporto tempą. Investicijos į aplinkai draugiškesnius sprendimus padės mums greičiau pasiekti užsibrėžtų tvarumo tikslų“, – pažymi Cyrille Bonjean, DB „Schenker“ Europos sausumos transporto viceprezidentas.

„Partnerystė su DB „Schenker“ vykdant didžiausią Europoje visiškai elektrinių sunkvežimių užsakymą patvirtina didžiųjų logistikos įmonių pasitikėjimą mūsų kompanija ir mūsų gebėjimu aprūpinti jas aukščiausios kokybės, aplinkos neteršiančiomis transporto priemonėmis,“ – sako Essa Al-Saleh, „Volta Trucks“ generalinis direktorius.

Visiškai elektrinis 16 tonų sveriantis „Volta Zero“ bus naudojamas DB „Schenker“ Europos terminaluose kroviniams gabenti iš paskirstymo centrų į miestų centrus ir miesto zonas. Būtent šioje srityje atsiskleidžia didžiausia elektrinės transporto priemonės, kuri sukurta taip, kad būtų saugi ir vairuotojui ir pėstiesiems, nauda. Planuojama, kad elektriniai sunkvežimiai pirmiausia papildys logistikos kompanijos autoparką 5 šalyse.

DB „Schenker“ ir „Volta Trucks“ bendradarbiaus tirdamos ir nagrinėdamos naujas šios technologijos galimybes, jos panaudojimo būdus, kad galėtų išplėsti pasiūlą. Bendrovės taip pat bendradarbiaus testuojant ir tobulinant ankstesnį 12 tonų „Volta Zero“ modelį, kad paspartintų jo panaudojimo logistikos srityje plėtrą.

„Volta Trucks“ yra visiškai elektrinių komercinių transporto priemonių gamintoja. Įmonės pagrindinė būstinė yra Stokholme, Švedijoje, jos inžinierių komanda – Didžiojoje Britanijoje, o gamykla statoma Šteire, Austrijoje. Bendrovė taip pat turi pardavimų komandas Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje. „Volta Trucks“ bendradarbiauja su daugeliu pasaulinių tiekimo grandinės lyderių, kurdama ir gamindama „Volta Zero“.

„Volta Zero“ yra pirmoji pasaulyje visiškai elektrinė 16 tonų transporto priemonė, sukurta ir pritaikyta specialiai miesto logistikai ir leidžianti sumažinti neigiamą krovininio transporto poveikį aplinkai. Sukurtas „nuo nulio“, elektra varomas sunkvežimis nuvažiuoja apie 150-200 km.

Saugumas – vienas svarbiausių „Volta Trucks“ prioritetų. Bendrovė siekia gaminti saugiausius sunkvežimius miestams. Kadangi „Volta Zero“ neturi vidaus degimo variklio, vairuotojo sėdynė yra įtaisyta kabinos centre, o sėdynės aukštis yra daug mažesnis nei įprastuose sunkvežimiuose. Šios savybės ir stiklinė kabina suteikia vairuotojui platų 220 laipsnių matomumo lauką ir sumažina pavojingų aklųjų zonų skaičių. „Volta Zero“ prototipas buvo pristatytas 2020 m. rugsėjį, o pirmosios transporto priemonės pirkėjus pasieks 2022 m. viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius