-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionaliniai vairavimo ypatumai: kodėl lietuviai moko „Audi“ nardyti, o BMW – skraidyti?

Ir vasarą, ir šaltuoju metų laiku gausu pranešimų apie įvairius incidentus, kurių metu automobiliai atsiduria vandens telkiniuose – upėse, ežeruose, tvenkiniuose ar karjeruose. Kaip ir kodėl tai nutinka?
Automobilis vandenyje
Automobilis vandenyje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Tokių įvykių priežastys pačios įvairiausios – nuo aplaidumo ar noro pasipuikuoti prieš draugus iki tyčinių veiksmų siekiant gauti draudimo išmoką.

Kaip automobilis ir žoliapjovė atsidūrė vandenyje

Techninės pagalbos įmonės „Automera“ atstovas Jonas Pipiras pasakoja, kad iš vandens telkinių jo kompanijos darbuotojams automobilius yra tekę traukti ne kartą. Vienas įsimintiniausių atvejų – girto vairuotojo pasivažinėjimas, kuris baigėsi iškart dviem nuskandintomis transporto priemonėmis.

„Kartą gavome iškvietimą iš policijos pareigūnų, kad į Lėvens upę įvažiavo žoliapjovė ir „Opel“ automobilis. Pranešimas atrodė pakankamai įdomus, o nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad abi priemones nuskandino tas pats vairuotojas. Darbininkas neblaivus pjovė žolę paplūdimyje, nuslydo nuo kranto į upę, šiek tiek išsimaudė ir paskandino žoliapjovę. Tuomet jis sugalvojo, kad ją į krantą išsitemps pats. Atsivarė savo „Opel“ ir betraukdamas žoliapjovę į upę nuslydo ir su automobiliu. Mums teko abi priemones ištraukti į krantą. Žoliapjovę grąžinome bendruomenei, o „Opel“ išvežtas į policijos sulaikytų automobilių saugojimo aikštelę.

„Toyota Prius“ Nevėžyje

Yra buvę ir dar daugiau incidentų, susijusių su įvažiavimu į vandens telkinius. Kartą vieno pavėžėjo „Toyota Prius“ traukėme iš Nevėžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius