-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kamščiai“ veda link autizmo ir žudo smegenų ląsteles

Tyrimas nustatė, kad transporto spūstys ir iš automobilių duslintuvų besiveržiančios kenksmingos medžiagos gali sukelti įvairiausių ligų, tokių kaip autizmas, Alzheimerio liga ir t.t.
Duslintuvas
Duslintuvas / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Autizmas Ląstelė

Transporto išskiriamos dujos, tiesa sakant, veikia ir su transportu visiškai nesusijusius vaikus. Pasirodo, vaikai gyvenantys šalia didelių greitkelių IQ testuose surenka mažiau taškų, nei vaikai, gyvenantys atokesnėse vietose.

O štai spūstyse patiriamas stresas žudo visų eismo dalyvių smegenų ląsteles. Deja, visų šių išvadų priėję mokslininkai išeities iš padėties nesiūlo. Apie tai rašo „The Wall Street Journal“.

Kalbant apie smegenų ląsteles, reikia pridurti, kad pasak mokslininkų, dėl streso ir išmetamųjų dujų smegenyse žūsta ląstelės, atsakingos už asmenybės formavimą ir sprendimų priėmimą. Nieko keisto, kad po valandos „kamštyje“ atvažiavę į „Akropolį“ prisiperkame visokių niekų...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius