Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis pasipiktino: spūstis mieste didina nesupratingi vairuotojai

Rytinės ir vakarinės spūstys mieste – viena opiausių temų vairuotojams. Siekiant padidinti eismo pralaidumą, judriausiose Vilniaus miesto vietose eismą pradėjo reguliuoti pareigūnai, tačiau praktika rodo, kad tokios prevencijos kartais reiktų ir Kaune. Skaitytojas užfiksavo, kaip patys vairuotojai mažina sąlygas eismui judėti greičiau.
Kaune eismą sutrikdė vilkikas
Kaune eismą sutrikdė vilkikas / Skaitytojo nuotr.

15min skaitytojas Žygintas į redakciją atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame kaunietis užfiksavo, kaip Kauno vakariniame aplinkkelyje eismo judėjimą stabdo vilkiko vairuotojas. Kaunietis piktinosi, kad priekyje važiuojantis vilkikas, skirtingai nei kiti, nesustojo pirmoje eismo juostoje, o išvažiavęs į antrąją užkirto kelią greičiau važiuojantiems lengviesiems automobiliams.

Saugaus eismo ekspertas ir vairavimo mokyklos „Amplius.lt“ vadovas Artūras Pakėnas teigė, kad vaizdo įraše užfiksuota situacija išties nemaloni važiuojantiems iš paskos, tačiau dvi eismo juostas turinčiame kelyje vilkikams antra juosta važiuoti nedraudžiama.

„Jei tai būtų trijų eismo juostų kelias, vilkiko vairuotojas vienareikšmiškai būtų pažeidėjas, tačiau šiuo atveju eismą stabdančio vairuotojo klaida – neatsakingas elgesys. Matydamas spūstį vairuotojas turėjo iš anksto pasirinkti reikiamą eismo juostą“, – aiškino A.Pakėnas.

VIDEO: Kauno vakariniame aplinkkelyje eismą sutrikdė vilkikas

Ekspertas teigė, kad tai, jog vairuotojas važiuoja kur kas lėčiau, nei tai leidžia kelio ženklinimas, nėra fiksuojama, kaip pažeidimas. A.Pakėnas aiškino, jog taisyklės nurodo, kad eismą stabdantis vairuotojas turėtų sustoti ir praleisti susidariusią spūstį už jo. Visgi šiuo atveju kelias per siauras, kad vilkiko vairuotojas galėtų sustoti, o spūstis pirmoje eismo juostoje nesudaro galimybių persirikiuoti.

Vairavimo instruktorius patarė, kad siekiant išvengti tokių situacijų yra labai svarbu iš anksto įvertinti situaciją ir apgalvoti manevrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius