Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno gatvėmis netrukus riedės nauji troleibusai

Po daugiau nei 10 metų Kauno troleibusų parke atnaujinimas. Mieste pradės kursuoti Olandiški troleibusai.
Naujasis troleibusas
Naujasis troleibusas / Ryčio Ziberko nuotr.

Trečiadienį į UAB „Kauno autobusai“ troleibusų depą atvežtas pirmasis iš septynių įsigytų troleibusų „Berkhof“.

Troleibusai iki šiol kursavo Olandijos mieste Amheme. 18 metrų žemagrindžiame troleibuse yra 42 sėdimos vietos. Jame įmontuotas 3 litrų darbinio tūrio dyzelinis variklis, kuriuo galima įveikti iki kilometro atstumą. Jis bus naudojamas tais atvejais kai reikės apvažiuoti kelyje atsiradusias kliūtis, pavyzdžiui, avarijos vietą.

Įsigyti troleibusai nėra nauji, jie pagaminti 2000-iais metais, tačiau pasak įmonės atstovų būklė yra labai gera. Keleiviai galės džiaugtis ne tik patogiu važiavimu, bet ir trimis troleibuse esančiais kondicionieriais vasarą, bei modernia šildymo sistema žiemą.

Kiti šeši troleibusai Kauną pasieks per artimiausias savaites. Kartu atvyks ir specialistas iš Olandijos, kuris padės Kauno įmonės darbuotojams susipažinti su nauja technika. Vieno troleibuso kaina įskaitant atgabenimą bei paruošimą naudojimui sieks apie 54 000 eurų.

Su naujais troleibusais keisis ir iki šiol įprasta spalva. Žalieji „Škoda“, kartu su naujaisiais troleibusais palaipsniui virs raudonais. Tokios pat spalvos kaip ir autobusai. Tai buvo nuspręsta sujungus troleibusų ir autobusų įmones į vieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius