Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno valdžia pažadų neįgyvendino – nesaugioje pėstiesiems gatvėje sužalota mokinė

„Kiek dar reikės sužalotų vaikų, kad savivaldybė išgirstų miestiečių prašymus? Infrastruktūra aplink prezidento Valdo Adamkaus gimnaziją yra tragiška, aplinkinės gatvės – be šaligatvių, moksleiviams kelionė iki gimnazijos – iššūkis“, – dieną, kai Bitininkų g. Kaune buvo partrenkta moksleivė, klausimus kėlė kaunietis G.A. Savivaldybė anksčiau buvo davusi pažadą ko nors imtis, bet jo dar neįgyvendino.
Bitininkų gatvėje Kaune partrenkta moksleivė
Bitininkų gatvėje Kaune partrenkta moksleivė / Skaitytojo nuotr.

Aplink minimą mokyklą esanti nesaugi kelių infrastruktūra viešai buvo aptariama dar pernai gruodį. Į prezidento Valdo Adamkaus gimnaziją Kaune kasryt Sodininkų gatve traukia šimtai vaikų, tačiau joje vis dar nėra šaligatvių, o važiuojamoji kelio dalis tokia siaura, kad ja neprasilenkia mašinos.

Pasak tuomet į redakciją besikreipusio gyventojo G.A., mokiniai priversti bristi per pievas ar eiti tarp važiuojančių mašinų, o vairuotojai vargsta spūstyse.

Partrenkė mokinę

Gyventojas nujautė, kad nelaimė – labai arti. Ir jis buvo teisus – šių metų gegužės 24 dieną Bitininkų gatvėje buvo sužalota į mokyklą ėjusi 15-metė.

Kaip apie nelaimę 15min informavo Kauno apskrities policija, gegužės 24 dieną apie 08.20 valandą Kauno Bitininkų gatvėje automobilis „Ford Galaxy“, vairuojamas vyro (g. 1960 m.), kliudė pėsčiąją (g. 2007 m.), kuri dėl patirtų sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą.

„Gal reiktų, kad dar porą vaikų sužalotų ar užmuštų, jog ši tema pakankamai rimta atrodytų? Vienas sužalotas moksleivis – smulkmena, – ironizavo G.A. – Deklaruojamas šūkis „miestas tvarkosi“, panašu, kad tik reklaminis, neturintis nieko bendra su realia situacija.“

Pasak jo, moksleivė sužalota ant pėsčiųjų perėjos, įrengtos plačioje Bitininkų gatvėje, iš karto už posūkio. Automobiliai, G.A. teigimu, tiesiog skrieja per tą perėją, tad tiek gyventojai, tiek gimnazija, tiek moksleivių tėvai ne kartą kreipėsi į savivaldybę, prašydami įrengti papildomas apsaugos priemones.

Skaitytojo nuotr./Bitininkų gatvėje Kaune partrenkta moksleivė
Skaitytojo nuotr./Bitininkų gatvėje Kaune partrenkta moksleivė

„Savivaldybė atsakė, kad gatvėje įrengtas greičio ribojimo ženklas ir tokios priemonės turėtų užtekti. Bet greitis ribojamas tik dalyje gatvės. Naivu tikėtis, kad plačioje gatvėje pastačius greičio ribojimo ženklą to pakaktų. Tai patvirtina ne kartą įvykusios avarijos bei šis įvykis, kai buvo sužalotas vaikas“, – patikino G.A.

Pažado neįgyvendino

Gyventojas priminė, kad 15min nušvietus problemą pernai gruodį, Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis davė pažadą, jo šaligatviai bus įrengti. Taip pat tikėtasi, kad iki balandžio visuomenė bus supažindinta su projektuotojų pateiktais sprendiniais, tačiau darbai neprasidėjo, minėti sprendiniai nebuvo pristatyti.

Kaip 15min pernai gruodį teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis, Sodininkų gatvėje prieš keletą metų buvo atnaujinta važiuojamoji dalis, tebeegzistuojanti pagrindinė problema – kelkraščiai, kadangi gatvės važiuojamoji dalis yra palyginti siaura.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Aloyzas Pakalniškis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Aloyzas Pakalniškis

„Problema žinoma. Ieškosime būdų, kaip įrengti kelkraštį bent vienoje kelio pusėje“, – tuomet žadėjo A.Pakalniškis.

Šioje gatvėje yra numatyti šaligatviai.

Prabėgus pusmečiui, kai ant pėsčiųjų perėjos gegužės 24 dieną buvo partrenkta moksleivė, jis davė naują pažadą.

„Dėl Bitininkų gatvės atnaujinimo yra parengtas techninis projektas. Jį koreguosime pagal aktualias šių dienų problemas ir imsimės realių darbų. Šioje gatvėje yra numatyti šaligatviai. Tačiau pirmiausia pasirūpinsime saugumu ties pėsčiųjų perėja, įrengdami greičio mažinimo kalnelius“, – patikino A.Pakalniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius