Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 17 /10:48

Kelininkai: gatvės valomos visais pajėgumais, sudėtingesnė situacija – užmiestyje

Eismo sąlygas pirmadienio rytą didžiojoje šalies dalyje sunkina snygis, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija. Pirmadienio paryčiais krituliai atsitraukė iš  vakarinės Lietuvos dalies, vėliau judėjo link rytinės, išlaikydami vertikalų kritulių frontą per visą Lietuvą. Šiuo metu krituliai laikosi šiaurės rytų, pietryčių ir rytinėje Lietuvos dalyje. Kritulių frontas rytinėje Lietuvos dalyje laikysis iki antradienio ryto.
Vilnių užklojo sniegas
Vilnių užklojo sniegas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valstybinės reikšmės keliai yra padengti sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Tuo metu vakarų Lietuvoje eismo sąlygas sunkina lijundra. Čia magistraliniai keliai šlapi, o krašto ir rajoniniai keliai yra su šlapio sniego provėžomis, slidūs.

Oro temperatūra siekia nuo 1 iki 4 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, didžiojoje šalies dalyje pirmadienį numatomas snygis, pajūryje pereinantis į šlapdribą.

Vietomis formuosis plikledis. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Kelininkai sako, kad rytinėje Lietuvos dalyje snigs iki antradienio, todėl keliones reikėtų planuoti su laiko atsarga. Vakarinėje dalyje kritulių tikimybė mažesnė.

„Kelių priežiūra“: didžiausias dėmesys – magistraliniams keliams

VĮ „Kelių priežiūros“ mechanizmai dirba visu pajėgumu, - rašoma spaudai išplatintame pranešime.

Atkreiptinas dėmesys, kad žiemos priežiūros darbai, atsižvelgiant į kelių svarbą, skirstomi į tris priežiūros lygius, todėl didžiausias dėmesys skiriamas magistraliniams keliams, kuriuose eismo intensyvumas didžiausias. Užtikrinus optimalias vairavimo sąlygas magistraliniuose keliuose, barstomi ir valomi krašto keliai. Tik baigus darbus šiuose ruožuose priežiūra atliekama rajoninės reikšmės keliuose – jie yra tik valomi.

Keliuose A5 ir A8 (Via Baltica) bei A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda), kelių priežiūros darbai vykdomi visą parą. Prevenciniai barstymai atliekami 2 400 km pagrindiniuose, intensyviausiuose šalies keliuose.

Įmonė dirba nuolatiniu budėjimo režimu ir visos kelių tarnybos yra pasiruošusios bet kurią akimirką į kelius siųsti kelių priežiūros techniką.

VĮ „Kelių priežiūra“ primena vairuotojams laikytis saugaus greičio ir vairuoti atsargiai, laikantis atstumo iki priešais esančio automobilio. Esant ekstremalioms sąlygoms svarbu įsivertinti savo, kaip vairuotojo, patirtį ir gebėjimus kelyje bei apsvarstyti galimybę pasinaudoti kita transporto priemone, pvz. viešuoju transportu, arba rinktis aukštesnio priežiūros lygio kelią.

Iškilus bet kokiems su keliais susijusiais klausimais vairuotojai gali kreiptis į Eismo informacijos centrą telefonu 1871.

Policija: dėl žiemiškų eismo sąlygų situacija sudėtingesnė užmiestyje

Žiemiškos eismo sąlygos pirmadienio rytą daugiau problemų pridarė užmiesčio ir regionų vairuotojams, BNS informavo Vilniaus apskrities policija.

Ryte Vilniaus apskrityje užfiksuotas 21 techninis eismo įvykis, dauguma jų – užmiesčio keliuose.

„Vilniaus apskrityje iki šiol padėtis tikrai neatrodo labai sudėtinga, tačiau praktika rodo, kad dėl rytinio judėjimo eismo įvykių dar gali būti kelias valandas“, – rašoma BNS atsiųstame Vilniaus apskrities policijos komentare.

Vilniuje apie 7 val. partrenktas ir sužalotas vyras, tačiau jis į gydymo įstaigą vykti atsisakė. Šalčininkuose nukentėjo dar dvi pėsčiosios – mergaitė ir moteris, jos patyrė kojų traumas.

Kauno apskrityje pirmadienio rytą užregistruoti septyni eismo įvykiai, dviejuose iš jų nukentėjo žmonės: 7.24 val. Kauno rajone, Rokų plente, susidūrus dviems automobiliams į ligoninę pristatyta vieno jų keleivė. Po valandos Kaune, Kalniečių ir Molėtų gatvių sankryžoje, susidūrus automobiliams taip pat nukentėjo vieno jų keleivė, kuri medikų apžiūrai išgabenta į ligoninę.

Pasak Kauno apskrities policijos, nepravažiuojamų kelių nėra, tačiau eismo sąlygos išlieka sudėtingos.

„Esant slidžiai kelio dangai, prailgėja stabdymo kelias, tad vairuotojams patariame laikytis saugaus atstumo tarp transporto priemonių, neskubėti kelyje, būti kantriems ir atidiems“, – informavo policija.

Pūga tęsis iki antradienio

Sekmadienio pavakare Vilniuje įsismarkavus snygiui, UAB „Grinda" gatvių valymo technika pernakt atliko apie 200 reisų, sniego valytuvai nuvažiavo apie 10 tūkst. km. Per nepilną parą gatvių barstymui panaudota beveik 1000 t druskos ir apie 250 kub. m. smėlio ir druskų mišinio. 6 val. ryto duomenimis, pagrindinės miesto gatvės ir toliau valomos, jų paviršius padengtos šlapiu sniegu. Eismo sąlygos sudėtingos, rašoma spaudai išplatintame pranešime.

„Per naktį iškrito nemažai sniego, sinoptikai prognozuoja, kad pūga tęsis iki antradienio paryčių. Esant tokioms sąlygoms, sniegas verstuvais nustumiamas nuo pagrindinės važiuojamosios dalies, pasilikęs barstomas druskos mišiniais. Mūsų technika ir toliau dirba visu pajėgumu.

Prasidėjus rytiniam eismui, druskos tirpalas tolygiai pasiskirstys po važiuojamąją gatvės dalį, todėl sniegas tirps sparčiau. Vis dėlto prašome vairuotojus atkreipti dėmesį į sudėtingas eismo sąlygas, laikytis saugaus greičio ir atstumo, o pirmadienio keliones planuoti su laiko atsarga", – sako bendrovės „Grinda" direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Vilniuje kasmet būna apie 20 pūgų, kurių vidutinė trukmė ilgesnė nei 7 val., todėl sniegas valomas nelaukiant kol baigs snigti.

Sniego valytuvų darbą galima stebėti čia.

Apie sudėtingesnes vairavimo sąlygas prašome informuoti visą parą veikiančiu telefonu 1355.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius