-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelininkai ramina: druskos užteks net ir rūsčiai žiemai

Pirmadienį pasklidęs kėdainiečio AB „Kelių priežūra“ vairuotojo pasakojimas sukėlė sąmyšį. „Pasidomėkit valdžios darbu – šiandienai mūsų druskos sandėlis yra tuščias“, – naujienų portalui „Rinkos aikštė“ atskleidė jis. Žinia, kad kelius prižiūrinčios įmonės druskos sandėliai ištuštėjo, kiek anksčiau pasiekė ir 15min. Įmonės atstovai ramina: druskos užteks ir rūsčiai žiemai.
Druska keliams barstyti
Druska keliams barstyti / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sausio 22 dieną 15min kalbinta AB „Kelių priežiūra“ komunikacijos projektų vadovė Giedrė Čekavičienė paaiškino, kad druska į sandėlius vežama kiekvieną dieną. Pasak jos, vyksta nuolatinis judėjimas: iš tiekėjo į sandėlį, iš sandėlio į kelią ir t.t. Pašnekovės teigimu, pasiruošimo kelių priežiūros darbams žiemos laikotarpiu organizavimas ir vykdymas buvo atliekamas iš anksto ir nuosekliai koordinuojant visą įmonės veiklą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kelių priežiūros valdymo centro atidarymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kelių priežiūros valdymo centro atidarymas

„Kelių priežiūra“ turi 62 druskos sandėlius visoje Lietuvoje, kurie žiemos sezonui buvo užpildyti. Šiai dienai sunaudota 86 tūkst. t druskos, 60 tūkst. t smėlio, 8 tūkst. druskos tirpalo. Druskos kiekis sandėliuose nuolatos kintantis dėl vykstančių procesų: druska kiekvieną dieną atvežama iš tiekėjo, tą pačią dieną dalis druskos keliauja į kelius ir procesas nesustoja“, – dėstė G.Čekavičienė.

Nors įvardyti, kiek tonų druskos dar liko įmonės sandėliuose, pašnekovė negalėjo, tačiau patikino, kad „Kelių priežiūra“ pasiruošusi žiemos iššūkiams.

„Turime sutartį su tiekėju, sutartyje numatytas kiekis yra paskaičiuotas ir toks, kad jo užtektų ir rūsčiai žiemai. Druska perkama pagal poreikį“, – tikino komunikacijos projektų vadovė.

15min pasiekė žinia, kad už kelių priežiūrą atsakinga įmonė papildomą druskos kiekį įsigijo iš UAB „Kauno švara“. Nors G.Čekavičienė į šį klausimą neatsakė, UAB „Kauno švaros“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius Darius Stasikonis informaciją paneigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius