-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių policija magistralės Vilnius–Kaunas viduryje penktadienį kviečia sustoti kavos

Balandžio 10-ąją, Elektrėnų savivaldybėje, kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda 52-ajame kilometre, dešinėje kelio pusėje esančioje poilsio aikštelėje ties Mijaugonių gyvenviete, rengiama prevencinė akcija – susitikimas su paprastais eismo dalyviais. Į susitikimą, kuris prasideda 10.00 valandą, kviečia Susisiekimo ministerija, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos kelių policijos tarnyba.
Įvykio vietoje
Kelias A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda laikomas saugiu, tačiau ir čia neišvengiama eismo nelaimių. / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minėta Saugaus eismo diena. Šiais metais ši diena sutapo su gražiausia pavasario švente – šv. Velykomis. Tačiau kelius prižiūrinčių įmonių darbuotojai kartu su policijos pareigūnais renginius ir prevencines priemones, skirtas Saugaus eismo dienai paminėti, organizavo iš anksto. Kelininkai kartu su policijos pareigūnais lankėsi vaikų ugdymo įstaigose, vedė vaikams saugaus eismo pamokas, organizavo viktorinas, taip pat dalyvavo bendruose reiduose, kurių metu priminė eismo dalyviams apie saugų elgesį kelyje, platino saugaus eismo priemones.

Vairuotojai turi galimybę ne tik išgerti kavos su ministru, bet ir paprašyti kunigo palaiminti jų transporto priemones.

Prevencinės priemonės-susitikimo metu su eismo dalyviais bendrauja ir saugaus eismo temomis diskutuoja, prevencinę medžiagą dalija susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčios kunigas, Vilniaus apskrities policijos kapelionas Aušvydas Belickas, minėtų institucijų atstovai. Vairuotojai gali pasivaišinti kava, padiskutuoti. Pageidaujantieji turi galimybę paprašyti kunigo palaiminti transporto priemones.

„Kviečiame vairuotojus šį penktadienį užsukti į poilsio aikštelę ties Mijaugonių gyvenviete ir skirti savo laiko pabendrauti apie saugų eismą, būdus ir priemones jam užtikrinti, nes tik veikdami kartu ir išvien užtikrinsime, kad mes ir mūsų artimieji į namus grįš sveiki“, – penktadienį paviešintame pranešime cituojamas susisiekimo ministras.

Pastaraisiais metais saugaus eismo situacija mūsų šalyje išlieka stabili. 2014 metais Lietuvos keliuose ir gatvėse žuvo 265 žmonės, tarp jų – 24 nepilnamečiai, 2013 metais – 256, 2012 metais – 302. Tačiau pagal žuvusiųjų skaičių, tenkantį vienam milijonui gyventojų, Lietuva tarp Europos Sąjungos šalių vis dar pirmauja. 

Verta atkreipti dėmesį, kad per praėjusį dešimtmetį Lietuvos magistralės ir greitkeliai eismo dalyviams tapo akivaizdžiai saugesni dėl juose aktyviai diegtų kompleksinių priemonių. Šiemet paskelbtoje Europos transporto tarybos (ETSC) ataskaitoje mūsų valstybė pripažinta padariusi didžiausią pažangą 2004-2013 metais mažinant žūčių tokiuose keliuose skaičių. 

„Darome viską, kad Lietuvos greitkeliai ir automagistralės būtų kuo saugesni, – sako susisiekimo ministras – Esu tikras, kad tokius rezultatus lėmė spartus gerosios pasaulio praktikos, diegiant inžinierines saugaus eismo priemones, taikymas, vadinamųjų juodųjų dėmių keliuose skaičiaus mažinimas, taip pat – nuolat tobulinama vairuotojų rengimo ir kontrolės sistema.“ 

Europos transporto tarybos (ETSC) ataskaitoje atkreipiamas dėmesys, kad šį progresą (trejus metus iš eilės, 2011-2013 metais – vidutiniškai žuvo 11 žmonių, kai tuo tarpu 2004-2006 metais – 48) Lietuva pasiekė kompleksinėmis priemonėmis. Tarp efektyviausių priemonių Europos transporto taryba (ETSC) pažymėjo lėtėjimo ir greitėjimų juostų platinimą ir ilginimą, sankryžų rekonstravimą į žiedines bei atitvarų įrengimą.

Šiais metais Lietuvoje eismo įvykiuose jau žuvo 57 žmonės, tarp jų – 2 nepilnamečiai (Utenos rajone, kelyje Utena-Tauragnai-Kirdeikiai, 6 ir 14 metų keleiviai). Daugiausia eismo įvykiuose žuvo pėsčiųjų – 22 ir vairuotojų – 21.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius