-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klasikinių automobilių ralyje „ORLEN Lietuva Classic Rally“ – specialiosios nominacijos gražiausiems

Rugsėjo 22-23 dienomis vyksiančiame klasikinių automobilių ralyje „ORLEN Lietuva Classic Rally“ dalyviai varžysis dėl ne tik dėl absoliutaus ralio nugalėtojo titulo, bet ir specialiųjų nominacijų. Nugalėtojus jose rinks patys ralio dalyviai.
Vitoldo Miliaus VAZ 2101
Vitoldo Miliaus VAZ 2101 / Tauro Tunylos nuotr.

„ORLEN Lietuva Classic Rally“ nugalėtojai bus renkami pagal trijose specialiosiose rungtyse parodytą rezultatą. Šie ruožai – vadinami vidutinio greičio ruožais. Ekipažui bus užduotas vidutinis greitis, kurio jie privalės laikytis. Didelė atsakomybė guls ant šturmano pečių – jam reikės paskaičiuoti kada greičio pedalą spustelti smarkiau, kada silpniau.

Tokio tipo greičio ruožai – ypač tinkami klasikiniams automobiliams. Sportinę emociją suteikiančios rungtys nereikalauja galingo ir greito automobilio ar specialaus ekipažo pasirengimo. Tai daugiau matematikos nei sportinio vairavimo įgūdžių reikalaujanti užduotis.

Taip pat, klasikinių automobilių ralio organizatoriai įsteigė dvi papildomas nominacijas. Ralio dalyviai visas dvi dienas turės galimybę balsuoti už labiausiai jiems patikusio automobilio eksterjerą ir interjerą. Klasikinių automobilių renginiuose tokios nominacijos tiesiog privalomos. Tiesa, ralyje jos įgauna kiek kitokį atspalvį – ralio dalyviams teks pasirūpinti ne tik gera automobilių technine būkle, bet ir estetišku salonu bei išore.

Tauro Tunylos nuotr./Vitoldo Miliaus VAZ 2101
Tauro Tunylos nuotr./Vitoldo Miliaus VAZ 2101

Trečioji nominacija – labiausiai automobilio laikmetį atspindinčios ekipažo aprangos. Šią nominaciją įsteigė projektas „Travel2Life“. Šio projekto iniciatorius Vitoldas Milius, su kitu ralio dalyviu Linu Barščevičiumi tokią nominaciją laimėjo Lvove vykusiame klasikinių automobilių susitikime. Jiems prizas atiteko už puikiai „Volkswagen Kafer“ emociją papildžiusią aprangą.

Itin geras emocijas suteikęs prizas juos įkvėpė tokią nominaciją įsteigti ir Lietuvoje pirmą kartą vyksiančiame klasikinių automobilių ralyje. Šios nominacijos nugalėtojų laukia puikus prizas – specialiai klasikiniams automobiliams skirtos „Sonax“ priemonių rinkinys.

„ORLEN Lietuva Classic Rally“ startuoja jau šeštadienį. Ralio dalyvių laukia 412 km ilgio trasa, besidriekianti gražiausiais Lietuvos keliais iš Mažeikių į Vilnių. Norą dalyvauti ralyje išreiškė net 22 ekipažai su pačiais įvairiausiais klasikiniais automobiliais – nuo „Lancia Delta Integrale Evo“ iki VAZ 2101.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius