-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškas kumštis: „GoLT“ komanda pasiruošusi šturmuoti Ladogą

Jau šį savaitgalį Sankt Peterburge, Rusijoje, startuos sudėtingiausias pasaulyje 8 dienų bekelės maratonas aplink Ladogos ežerą. Jame visą podiumą užkariauti sieks didžiausia komanda šių varžybų istorijoje iš Lietuvos, „GoLT“, kurios sudėtyje – net 9 sportininkai.
Lietuviškas kumštis: „GoLT“ komanda pasiruošusi šturmuoti Ladogą
Lietuviškas kumštis: „GoLT“ komanda pasiruošusi šturmuoti Ladogą / Egidijaus Babelio nuotr.

Tikslas – pergalė

Į sunkiausią bekelės maratoną „Ladoga Trophy“ jau trečiadienį išjuda lietuvių motociklininkų ir dviratininkų konvojus. 9 sportininkai – 4 motociklininkų ekipažai ir vienas dviratininkas. Keliaudami į varžybas Rusijoje lenktynininkai nusprendė suvienyti jėgas ir demonstruoti vienybę po Lietuvos vėliava.

„Ko mes tikimės – tai podiumo. Kas iš mūsų komandos lips ant jo, sunku pasakyti. Pasirodymą tokio tipo varžybose lemia technika. Kad ir kaip gerai važiuosi, kad ir kaip gerai naviguosi, jei technika neveiks, rezultato nebus. Bet technika pas visus nauja ir gera – KTM motociklai. Čia problemų nesitikime. Taigi svarbiausias faktorius, lemsiantis, kas iš mūsų užlips ant podiumo – tai navigacijos ir vairavimo įgūdžiai.“ – komandos tikslus įvardijo vadovas Gediminas Grigaitis.

O kovoti dėl pergalės yra kam. Komandoje visas būrys patyrusių bekelės varžybų vilkų: pergalių skonį maratone aplink Ladogą, tik važiuodami visureigiais, ragavę Tomas Šipkauskas ir Šarūnas Paliokas; pernai šiose varžybose su motociklu debiutavęs Aidas Bubinas su Adu Berniumi; daug patirties motociklų varžybose sukaupę du Mindaugai Aškelėnas ir Gulbinskas, ir naujokai tokio tipo varžybose Paulius Kairavičius ir Simonas Ramanauskas. Kartu su „GoLT“ komanda pirmą kartą „Ladoga Trophy“ rengiamoje dviračių įskaitoje važiuos ir septyniolikmetis Martynas Dabužinskas.

Į 3 prizines vietas – 4 komandos

Visi komandos ekipažai spaudos konferencijos metu sakė, kad jų tikslai podiumas. Juokas juokais, bet į tris prizines vietas motociklų įskaitoje pretenduos keturios Lietuvių komandos.

Į tris prizines vietas motociklų įskaitoje pretenduos keturios Lietuvių komandos.

„Mūsų tikslas yra patekti į Top3. Nesiruošiame savęs nuvertinti ir sieksime kovoti dėl aukščiausių pozicijų, žiūrėsime kaip bus,“ – kalbėjo Tomas Šipkauskas.

„Šiose varžybose dalyvavome jau pernai. Tuomet nežinojome ko tikėtis, norėjome pasižiūrėti, kaip atrodo pačios varžybos, su Aidu Bubinu pasiekėme 5-tą vietą. Šiemet važiuoti vien tik todėl, kad pasiekti finišą – neįdomu. Kovosime dėl pergalės.“ – tikslą sau ir kolegai iškėlė Mindaugas Aškelėnas.

„Kadangi prizinės vietos yra trys, o mūsų keturi, kažkam reikės likti ketvirtam. Nenorime medinio medalio. Sieksime geriausio rezultato. Visi mes važiuojame ne uodų vaikyti, o kovoti. Žiūrėsime kaip bus.“ – sakė Aidas Bubinas.

Konkuruos tarpusavyje tik trasoje

Vienintelis Martynas Dabužinskas, važiuojantis dviračiu sau kelia mažiau ambicingą tikslą – pasiekti finišą sveikam, ant dviejų ratų. Septyniolikmetis dviratininkas tikisi susipažinti su rusiškomis bekelės trasomis ir tokių varžybų specifika.

Komandos vadovas Gediminas Grigaitis patikina, kad tarpusavio konkurencija nesuardys „GoLT“ komandos vienybės, o viena dalyvių stovykla bus tik privalumas.

„Mes lenktyniausime trasoje, o ne serviso zonoje ir stovykloje. Palaikysime vieni kitus, esant reikalui, jei matysime, kad kažkuriam labai reikia, ir paskutines detales, paskutinius ratus atiduosime.“ – sakė Tomas Šipkauskas.

„GoLT“ komandai sėkmės palinkėti atvykęs LASF prezidentas Romas Austinskas palinkėjo išlaikyti vienybę, neišsiskirstyti atskirais ekipažais, o parodysi stiprų lietuvišką kumštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius