-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos gatvėse ratuotus „gudručius“ tramdė dešimt specialiai apmokytų šunų

„Gudručių“ netrūksta ne tik Lietuvoje. Štai Maskvos gatvėse, pasirodo, iki šiol klestėjo vienas piktybiškas vairuotojų poelgis, priešnuodžių kuriam eismo tvarkos prižiūrėtojai vis nerasdavo. Tačiau į pagalbą pasitelkus specialiai apmokytus keturkojus žmogaus draugus, ledai pajudėjo. Kviečiame susipažinti su specialiuoju kovos su Maskvos gatvių „gudručiais“ padaliniu.
Automobilių parkavimą kontroliuoja ir šunys
Automobilių parkavimą kontroliuoja ir šunys / Ilya Varlamov nuotr.
Temos: 2 Maskva Šuo

Kitais metais Maskvos parkavimo policijos pajėgas sustiprins keturkojų darbuotojų brigada – specialiai dresuoti šunys. Jie darbuosis kartu su tarnybiniais automobiliais bei pėsčiomis dirbančiais parkomatų prižiūrėtojais.

Ko gi pageidaujama iš naujos brigados darbuotojų? Ogi labai paprasto dalyko – nuo mokamo stovėjimo vietoje palikto automobilio valstybinio numerio pašalinti numerius pridengiančius popierėlius, maišelius, kompaktinius diskus ir panašius daiktus.

Juos piktybiški Maskvos vairuotojai specialiai pridengia valstybinius numerius, kad vaizdo kamerų užfiksuoti įrodymai netektų juridinio pagrindo.

Ilya Varlamov nuotr./Automobilių parkavimą kontroliuoja ir šunys
Ilya Varlamov nuotr./Automobilių parkavimą kontroliuoja ir šunys

Specialiai dresuoti šunys vaikščios parkavimo kontrolierių maršrutais ir ieškos pridengtų valstybinių numerių. Radęs tokį, tarnybinis šuo nukrapštys kliūtį nuo numerių lentelės. Šunys išmokyti nuo numerių nuimtas šiukšles išmesti į šiukšliadėžes.

Pasirodo, gyvūnai dirba greičiau už žmones ir mikliau išsisuka iš konfliktinių situacijų arba jų išvengia. Po Naujųjų į Maskvos gatves išeis dešimt keturkojų pareigūnų. O šiomis dienomis eksperimentine tvarka gatvėse patruliuoja du amsiai.

Tiesa vėliau paaiškėjo, kad tokia parodomoji akcija buvo skirta tiesiog atkreipti dėmesį į numerių slėpimo problemą, o šunys gatvėse visgi nepatruliuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius