-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikiuose startavo klasikinių automobilių ralis „ORLEN Lietuva Classic Rally“

Šeštadienio rytą Mažeikiuose duotas startas 2012-ųjų klasikinių automobilių raliui „ORLEN Lietuva Classic Rally“. Miesto aikštėje ralio dalyvius į 412 km kelionę išlydėjo gausus būrys mažeikiškių.
„ORLEN Lietuva Classic Rally“ startas
„ORLEN Lietuva Classic Rally“ startas / Organizatorių nuotr.

Prie ralio starto linijos stojo 21 ekipažas su pačiais įvairiausiais automobiliais – nuo šešiasdešimtųjų „Jaguar MK2" iki ralio trasose kadaise siautusių „Lancia Delta Integrale". Didelio miestiečių susidomėjimo sulaukė tikrai ypatingas automobilis – „Jaguar Mk2“. Prieš 52 metus nuo konvejerio linijos nuriedėjęs automobilis tuo laiku buvo greičiausias sedanas pasaulyje. Iki 100 km/h įsibėgėdavo per 8,5 sek!

Miesto aikštėje prie ralio ekipažų prisijungė ir vienas motociklas savo amžiumi lenkiantis visus automobilius. Tai 1929 m. BSA motociklas, kurį iki pat Vilniaus vairuos Alvydas Virginis. Laikmetį atitinkanti jo apranga sužavėjo kiekvieną šventės svečią.

Organizatorių nuotr./„ORLEN Lietuva Classic Rally“ startas
Organizatorių nuotr./„ORLEN Lietuva Classic Rally“ startas

Aikštę palikus ralio dalyviams, mažeikiškiai skubėjo išbandyti „Telšių regiono kelių" atvežtų saugaus eismo treniruoklių. Taip pat, čia buvo dalinami atšvaitai bei saugaus eismo lankstinukai.

Prieš pat atvykstant į Mažeikius, ralio dalyviams buvo surengta ekskursija „ORLEN Lietuva” naftos perdirbimo gamykloje. Beveik pusės Mažeikių dydžio gamyklą aprodė visas milžiniškos gamyklos sklendes ir varžtukus žinantis Viktoras Vasiulavičius, „ORLEN Lietuva” generalinio direktoriaus pavaduotojas gamybai.

Šeštadienį ralio karavanas užsuks ir į Telšius. Žemaitijos sostinėje bus surengta dar viena muzikos, gražių klasikinių automobilių ir džentelmeniško vairavimo šventė. Vėliau dalyviai riedės Raseinių link, o sekmadienio rytą užsuks į Kauno Rotušės aikštę (10 val.).

„ORLEN Lietuva Classic Rally“ finišuos Vilniaus Rotušės aikštėje. Čia rengiamoje šventėje koncertuos Donato Katkaus diriguojamas orkestras, bus įteikiami apdovanojimai ne tik ralio nugalėtojams, bet ir gražiausiems automobiliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius