Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Moterų ralio“ dalyvės gavo pamokas iš Ramūno Šaučikovo

Automobilių ir vairavimo mėgėjos šią savaitę ir toliau aktyviai ruošėsi jau rytoj Vilniuje prasidėsiančiam „Moterų raliui“. #SkodaSafeDrive mokytojas, profesionalus ralio šturmanas Ramūnas Šaučikovas ketvirtadienį pravedė antrąją – teorinę ir praktinę – pamoką ralyje dalyviausiančioms moterims.
#SkodaSafeDrive ralio įgūdžių pamoka ruošiantis Moterų raliui
#SkodaSafeDrive ralio įgūdžių pamoka ruošiantis Moterų raliui

Pamokos pradžioje R. Šaučikovas, kartu su „Uber“ partnerėmis-vairuotojomis, atstovaujančioms „UberPUMA“ komandą, prisiminė teorines žinias, kurias aptarė pirmosios pamokos metu. Tai - laiko skaičiavimas, kelio knygos skaitymas, ralio taisyklės ir nuostatai, saugus automobilio valdymas. Komanda su profesionaliu šturmanu aptarė užduotis, kurias joms buvo pavesta atlikti individualiai.

Antrosios #SkodaSafeDrive pamokos tikslas – praktinių įgūdžių tobulinimas. Pirmoji užduotis moterims buvo ralio kelio knygos skaitymas. Komanda turėjo išanalizuoti kelio knygą ir automobiliu įveikti vieną iš joje pateiktų kelio atkarpų.

#SkodaSafeDrive ralio įgūdžių pamoka ruošiantis Moterų raliui
#SkodaSafeDrive ralio įgūdžių pamoka ruošiantis Moterų raliui

Kita užduotis vyko slalomo trasoje. R. Šaučikovas siekė supažindinti moteris su šia automobilių sporto šaka, jei tai būtų viena iš užduočių „Moterų ralyje“. Anot profesionalaus ralio sportininko, slalomo trasoje svarbiausia ne greitis, o tai, kaip jį suvaldyti.

Trasoje moterys buvo supažindintos su pagrindinėmis automobilio valdymo taisyklėmis:

  • teisinga vairo laikymo technika. Kokia turi būti rankų pozicija?
  • teisingai pasirinkta pavara. Kaip įvertinti posūkio aštrumą ir greitį?
  • teisingai įveiktas posūkis. Kuriame posūkio etape pavarą reikia sumažinti, kuriame padidinti?

Slalomo užduoties metu „Moterų ralio“ dalyvėms R. Šaučikovas iškėlė tikslą – taisyklingai finišuoti, t. y. įvykdyti slalomo bazę. Baze slalome vadinamas finišas – automobilis turi būti sustabdytas ant linijos, tarp trasos ribas žyminčių kūgių taip, kad finišo linija būtų tarp automobilio ašių.

Antrosios pamokos metu „UberPUMA“ komandos narės galutinai pasiskirstė pozicijomis, už kurias bus atsakingos ralio dieną bei trasoje išbandė savo ralio dienos aprangą.

„Pasiruošimo pamokos yra būtinos bet kuriai komandai – nesvarbu, ar pradedantiesiems, ar profesionalams. Ir ne tik dėl jose gaunamų žinių. Pamokų metu formuojama komanda, pasiskirstoma vaidmenimis. Šio ralio ekipažo atveju taip ir įvyko – pirmą kartą susirinkusios, moterys dar nebuvo tikros, kurios pusės yra jų stipriosios. Praktinių užduočių metu pasiskirstymas rolėmis įvyko natūraliai – narės pačios nusprendė, kas bus vairuotoja, kas seks laiką, kas – kelio knygą. Namo dalyvės išvažiavo kaip komanda“, - sako Ramūnas Šaučikovas.

„Moterų ralis“ Vilniuje vyks jau rytoj, balandžio 23 dieną. Ekipažai startuos nuo prekybos ir pramogų centro „Ozas“. Pirmojo ekipažo starto laikas – 8 val. 30 min. Iš viso dalyvauti ralyje užsiregistravo 195 moterų ekipažai iš visos Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius