-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nagingų meistrų atgaivinto „Subaru Forester“ pardavėjas „lietuvių neapgaudinėja“ – automobilis skirtas eksportui

Daužtus automobilius atgaivinančių lietuvių mechanikų meistriškumas apipintas legendomis. Žmonės kalba, kad tokiems specialistams sulipdyti vieną transporto priemonę iš dviejų skirtingų juokų darbas, net jei abu donorai buvo lūžę per pusę. Vis dėlto panašu, kad tokius automobilius, dar vadinamus „frankenšteinais“, parduodantys verslininkai ima rūpintis mažėjančia lietuvių populiacija ir blogiausius egzempliorius siūlo tik „eksportui“.
Antram gyvenimui prikeltas „Subaru Forester“
Antram gyvenimui prikeltas „Subaru Forester“ / GAZAS.LT koliažas

Artėjantis žiemos sezonas yra tas laikotarpis, kai labai daug pirkėjų susidomi padidinto pravažumo modeliais, todėl natūralu, kad ne vienas lietuvis atkreipė dėmesį į transporto priemonių skelbimų portale „Autoplius.lt“ įdėtą skelbimą apie parduodamą „Subaru Forester“. Šis modelis mūsuose yra itin populiarus. 2009 m. modelis su turbininiu 2,5 l opoziciniu benzininiu varikliu ir automatine pavarų dėže atrodo puikiai išlaikytas, o ir kaina – 24 225 Lt ganėtinai patraukli.

Nors skelbime rašoma, kad automobilis nedaužtas, vienoje iš nuotraukų pateikiamas identifikacijos numeris vienam iš smalsių tautiečių leido atsekti jo istoriją. Paaiškėjo, kad automobilis patyrė stiprią avariją kažkur Merilando valstijoje JAV. Po stipraus smūgio iš dešinės pusės priekio beveik nieko neliko. Visgi amerikietiškame skelbime buvo tvirtinama, kad automobilį galima lengvai atstatyti, o galiausiai jis atsidūrė Lietuvoje.

VIDEO: Žurnalisto pokalbis su „Subaru Forester“ pardavėju

Kai apsimetę susidomėjusiais pirkėjais susisiekėme su automobilio savininku (pavadinkime jį Arūnu), pastarasis neaiškiai numykė, kad mėlynas „Subaru Forester“ Lietuvos rinkai netinka ir ėmė įkalbinėti verčiau rinktis kitą jo parduodamą juodos spalvos modelį. Iš pradžių mus bandė atbaidyti neva dideliais mokesčiais. Dar tektų sumontuoti posūkius priekiniuose sparnuose ir įrengti priešrūkinius žibintus ir kartu su jau minėtais mokesčiais automobilis pabrangtų maždaug 5 tūkst. Lt.

Arūnas mus informavo, kad vidinei rinkai turi tokių pat metų tvarkingesnį juodos spalvos „Forester“, kuris su mokesčiais taip pat atsieitų apie 30 tūkst. Lt. Kai paklausėme, ar mėlynasis automobilis nebuvo patekęs į avariją, pardavėjas pripažino, kad visureigis tikrai daužtas. „Nenoriu lietuvių apgaudinėti, nes anam yra ir oro pagalvių užsiūtų... visko ten. Čia daugiau eksportui“, – tokiu komentaru apibūdino situaciją Arūnas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius