Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Top Gear“ komanda Londone sukėlė didžiulį skandalą

Vienas iš naujosios „Top Gear“ komandos vedėjų Chrisas Evansas viešai atsiprašė dėl laidos epizodo, nufilmuoto Londone, prie Kenotafo monumento, praneša BBC. Kenotafas – tai simbolinis antkapinis paminklas, statomas pagerbti mirusįjį, kurio kapas arba palaidojimo vieta nėra žinoma.
Mattas LeBlancas, Chrisas Evansas ir „Stigas“
Mattas LeBlancas, Chrisas Evansas ir „Stigas“ / BBC nuotr.

Londono Kenotafas pastatytas pagerbiant Pirmojo pasaulinio karo aukas. Taip susiklostė, kad vienas „Top Gear“ vedėjų – aktorius Mattas LeBlancas iš serialo „Draugai“ – kartu su profesionaliu lenktynininku Kenu Blocku šio monumento fone pademonstravo figūrą, angliškai vadinamą „spurga“ (doughnut), arba lietuviškai tiesiog „saulute“: automobilis sukasi vietoje, keldamas dūmų debesį.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://player.ooyala.com/iframe.js#pbid=7dfd98005dba40baacc82277f292e522&ec=ZnbzAwMjE6wznCnKvMsAXFPwmnxORZPr
Peržiūrėti turinį naujame langehttp://player.ooyala.com/iframe.js#ec=5iZGswMjE6HgMhjiPVwno8lnf3DdtRvD&pbid=ZTIxYmJjZDM2NWYzZDViZGRiOWJjYzc5


Į tokius filmavimus itin griežtai reagavo karo veteranai. Britų pulkininkas R.Kempas pasiūlė netgi visai iškirpti iš laidos šį epizodą.

Interviu BBC LIVE atsargos pulkininkas teigė, kad karo aukas menantys paminklai verti didesnės pagarbos. Jis Kenotafą palygino su didvyrių kapinėmis. Todėl tokiose vietose „negalima rėkauti ar keli dūmų debesis“.

Nepaisant laidos vedėjų atsiprašymų, „Top Gear“ atstovai dėl šio skandalo kaltino paparacus. Jų nuotraukose automobilis neva atrodo esantis gerokai arčiau monumento, nei buvo iš tikrųjų.

„Top Gear“ sulaukė kritikos iš iš Didžiosios Britanijos finansų ministro George'o Osborne'o. Jis tinkle „Twitter“ skundėsi, kad filmavimas netoli Dauningo gatvės (Downing Street 10 įsikūrusi Vyriausybė) buvo pernelyg triukšmingas ir trukdė jam įsigilinti į biudžeto projektą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius