Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nauji reikalavimai vairavimo mokykloms gali branginti vairavimo kursus

Nuo naujųjų metų įsigaliosiantys reikalavimai vairavimo mokykloms žada papildomų išlaidų, o būsimiems vairuotojams – didesnes vairavimo kursų kainas.
Jaunieji vairuotojai aikštelėje dar kartą prisiminė egzaminus Regitros kieme.
Mokomasis automobilis / A.Kripaitės nuotr.
Temos: 1 Mokiniai

Pagal naują tvarką kitais metais vairavimo mokyklos turės įdiegti brangiai atsieisiančias naujoves, pirmadienį rašo „Vilniaus diena“.

Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacijos prezidentas Darius Lesickas sako, kad vairavimo mokytojai pasiruošę net streikuoti, nes tai yra smulkiojo verslo žlugdymas

Susisiekimo ministerijos ministro patarėjas ryšiams su visuomene Martynas Čerkauskas sakė, kad taikyti griežtesnius reikalavimus vairavimo mokykloms nuspręsta dėl nesąžiningos įmonių veiklos ir prasto mokinių paruošimo. Esą didelė dalis mokyklų orientuojasi ne į mokymo kokybę, o siekį iš klientų susirinkti pinigų.

Pasak D.Lesicko, naujų reikalavimų su kainomis tiesiogiai sieti nereikėtų, esą jos dėl įmonių siekio pritraukti klientą gali ir nesikeisti. Tačiau asociacijos prezidentas teigė pastebėjęs žmonių nerimą prieš permainas, dėl to padidėjo klientų srautas.

Pavyzdžiui, griežtesni reikalavimai taip pat numato, kad nuo kitų metų vairavimo mokyklų automobiliai turėtų būti ne senesni nei 10 metų. Dėl to ypač sunerimo mažosios vairavimo mokyklos, neturinčios didelio klientų srauto ir lėšų investicijoms. „Kol kas žodiniu susitarimu nuspręsta automobilio amžių pratęsti iki 15 metų“, – sakė D.Lesickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius