Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebandykite to pakartoti: policijos „Volkswagen Transporter“ važiavo WRC stiliumi

15min skaitytojas A.G. pasidalijo vaizdo įrašu, kurį galima rodyti vairavimo mokyklose. Pamokose tema „Kaip negalima vairuoti“. Didžiausią nuostabą kelia tai, kad taip manevruoja policijos pareigūnai.
Policijos automobilis
Policijos automobilis / Skaitytojo nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Sveiki, siunčiu jums filmuotą medžiagą, kaip pareigūnai pažeidžia kelių eismo taisykles. Puikiai matosi, kad KET pažeidžiamos net kelis kartus.O gal pareigūnams negalioja KET? Juk policijos pareigūnai turi rodyti tinkamą pavyzdį visuomeneje“, – rašo skaitytojas A.G.

Vairavimo mokyklos „Amplius LT“ vadovas Artūras Pakėnas sakė matęs šį įrašą:

„Nesuprantu tokio pareigūnų elgesio motyvų. Geriau paklausti apie tai jų pačių – mes galime tik spėlioti, kodėl tai elgiamasi. O KET pažeidimai akivaizdūs – posūkiuose išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir net kertant ištisinę liniją. Net ir tiesiojoje važiuojant nesilaikoma dešinio krašto, o važiuojama apžergus liniją nors ir punktyrinę.

Įtariu, kad eilinis vairuotojas būtų nubaustas ir net greičiausiai jam būtu atimtas vairuotojo pažymėjimas.

O gal čia koks operatyvinis būtinumas? Įrašui jau ne viena diena, tai gal jau ir policijos vadovai turi atsakymą – kodėl?“, – dėstė prielaidas A.Pakėnas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Pakėnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Pakėnas

15min pateikė klausimus Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui. Gavę paaiškinimą, iškart informuosime skaitytojus.

Apie tokias situacijas kalbama Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. „Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas“.

Numatytos nuobaudos – nuo 170 iki 230 eurų. Taip pat privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius