-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebeteks klampoti: šalia „Litexpo“ atidaryta naujai išasfaltuota stovėjimo aikštelė

Šalia parodų ir kongresų centro „Litexpo“ antradienį oficialiai atidaryta daugiau kaip 500 vietų asfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė. Bendras automobilių ir autobusų stovėjimo vietų skaičius čia – iki 900.
„Litexpo“ automobilių aikštelės atidarymo renginys.
„Litexpo“ automobilių aikštelės atidarymo renginys. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Mažiau nei per pusmetį už 929 tūkst. eurų (be PVM) aikštelę išasfaltavo Prancūzijos kapitalo įmonė „Eurovia Lietuva“, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Litexpo“ direktoriaus pareigas laikinai einantis Justinas Bortkevičius tikina, kad išsprendus aikštelių dangos kokybės klausimą pokyčius pajus jau į artimiausias parodas „Adventur“, „Studijos“ ir Vilniaus knygų mugę atvyksiantys Lietuvos ir užsienio svečiai, tarptautinių parodų dalyviai.

„Pagaliau turime asfaltuotą ir gausiems „Litexpo“ lankytojų srautams pritaikytą aikštelę. Nuo šiol ne tik automobilius statyti, bet ir jų srautus valdyti bei patį parodų ir kongresų centrą pasiekti visi galės patogiau ir greičiau [...]“, – pranešime cituojamas J.Bortkevičius.

Įmonė „Eurovia Lietuva“ žvyro aikštelėje įrengė 523 asfaltuotas stovėjimo vietas lengviesiems automobiliams ir 6 vietas autobusams. Bendrovės generalinis direktorius Stanislavas Kablys teigia, kad dalį automobilių stovėjimo aikštelės bus galima panaudoti ekspozicijoms įrengti.

„Projekte taip pat numatytas žaliųjų zonų sutvarkymas bei išplėtimas, aikštelės apšvietimo bei lietaus vandens nuotekų surinkimo tinklų įrengimas“, – priduria jis.

VIDEO: Šalia „Litexpo“ atidaryta naujai išasfaltuota stovėjimo aikštelė

Per metus „Litexpo“ sulaukia apie 3 tūkst. įvairių renginių dalyvių ir daugiau kaip 350 tūkst. lankytojų. Čia vyksta parodos „Adventur”, „Resta, „Pelenė“, Vilniaus knygų mugė, „Baldai”, BAF ir kitos. Pernai „Litexpo” renginių sąrašą papildė pirmą kartą Europoje ir būtent Lietuvoje surengta specialiųjų operacijų pajėgų konferencija „Global SOF Symposium“, didžiausias tarptautinis gyvybės mokslų forumas Šiaurės Europoje ir vienintelis Baltijos šalyse „Life Sciences Baltics”, žaidimų kultūros festivalis „Game On”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius