-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nemokamas sūris“ suviliojo kauniečius: prie naujos plovyklos susidarė spūstys

Populiariame tarp kauniečių „Kur stovi policija Kaune“ „Facebook“ profilyje dar trečiadienio vakarą pasirodė perspėjantis pranešimas: užsikišęs Baltų pr. nuo „Hesburgerio“. Mašinų eilės nesibaigė ir ketvirtadienį. Spūsčių priežastis – anšlagas naujosios automobilių plovyklos prieigose. Šimtai kauniečių pasinaudojo proga nemokamai nusiplauti automobilį.
Eilės prie tunelinės plovyklos Kaune
Eilės prie tunelinės plovyklos Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keletą savaičių veikiančioje, bet oficialiai duris tik sausio 12 d. vakarą atvėrusioje UAB „Švaros brolių“ naujos kartos tunelinėje automobilių plovykoje jau spėjo (iki sausio 12 d. 18 val.) apsilankyti 3 600 klientų. Pirmasis mašiną nusiblizgino praėjusių metų gruodžio 27 d.

Eilės prie Baltų pr. įsikūrusios plovyklos ėmė formuotis įmonei paskelbus akciją – oficialaus atidarymo proga iki sausio 13 d. 21 val. klientai aptarnaujami nemokamai. Vairuotojai tikino, jog trečiadienį prieš pat plovyklos uždarymą buvo nusidriekusi ir kilometrą siekianti mašinų eilė.

„Kuras daugiau kainuos prastovėt keletą valandų eilėje nei už 2 eurus savitarnoje nusiplauti mašiną“, – kauniečius protino vienas vairuotojas.

Pasitaikė ir nepatenkintų klientų: kai kurie guodėsi ne tik ilgu laukimu, bet paliktomis ant mašinų muilo putomis, nešvarumais, subraižymais, ar nulenktais veidrodėliais. Kiti džiaugėsi tokia dovana. Vis dėlto daugiausia įmonės atstovai sulaukė priekaištų dėl to, jog plovyklos durys ne vienam klientui užsidarė prieš pat nosį.

„Trečiadienį, įvykus oficialiam atidarymui, nusidriekė automobilių eilė. O mes darbą baigiame 21 val. Nors vairuotojai buvo perspėti, kai kurie jų nespėjo nusiplauti savo mašinos. Piktinosi, kad atstovėjo keletą valandų eilėje be reikalo. Reikia pasidžiaugti, kad bent jau gatvė šalia – ne vienos eismo juostos“, – teigė „Švaros brolių“ rinkodaros vadovas Gabrielius Česonis.

Jis pripažino ir tai, kad eilė šiomis dienomis juda lėčiau nei planuota. Įmonė skelbėsi, jog naujoji tunelinė plovykla per valandą sugeba aptarnauti iki 100 automobilių, tačiau realus našumas tesiekia pusę tiek.

„Toks jausmas, kad niekas Kaune iki šiol nesiplovė automobilių arba labai taupė pinigus. Mašinos itin murzinos, storas druskų, purvo sluoksnis. Tad pradiniame etape rankiniu būdu dirbantiems mūsų darbuotojams tenka daugiau padirbėti. Toks jau metas. Kadangi nenorime išleisti klientų su ne itin švariai nuplautomis jų transporto priemonėmis, viskas trunka kiek ilgiau“, – paaiškino jis.

G.Česonis pateikė ir dar vieną įdomų faktą: per dieną tunelinėje plovykloje sunaudojama 105 000 litrų vandens.

Nusiplauti mašiną eksperimentiniais tinklais susiruošė ir 15min žurnalistas. Atvykęs į vietą ketvirtadienį 14.30 val., prieš save jis išvydo 100 metrų ilgio apie 50-ties automobilių eilę – iki „Oazės“.

Nors eilė buvo ilga, judėjo ji gana greitai. Prastovėta prie plovyklos apie valandą. Mašina nuplauta švariai, bet kaina, jei ją reiktų mokėti, – didoka. Vis dėlto, dovanotam arkliui į dantis nežiūrima.

VIDEO: Kaip veikia pimoji Lietuvoje tunelinė automobilių plovykla?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius