Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 03 /14:01

Nepatenkintas 12 minučių bilietus tikrinusiais kontrolieriais autobuso vairuotojas tiesiog išlipo

Trečiadienio rytą viename Vilniaus autobuse kilo neįprastas konfliktas: buvo tikrinami keleivių bilietai, o su kontrolieriumi apsižodžiavęs autobuso vairuotojas pasipiktino, kad jam trukdoma važiuoti laikantis nustatyto grafiko, ir tiesiog išlipo iš autobuso palikdamas keleivius likimo valiai.
greitasis-autobusas-sustojo-be-priezasties
Po konflikto su kontrolieriumi vairuotojas išlipo iš autobuso.

Vaizdo įrašai apie kuriozą sostinės viešajame transporte trečiadienio rytą išplito socialiniuose tinkluose. Keleiviai nufilmavo neįprastą situaciją, kai vairuotojas tiesiog išlipo iš autobuso, komentavo ją „Facebook“ paskyroje „Pranešk, kur keleivių kontrolė. Vilnius“.

VIDEO: Konfliktas tarp vairuotojo ir kontrolieriaus Vilniaus 3G autobuse

Incidentas įvyko 8.10 val., Igno Šeiniaus stotelėje Ukmergės gatvėje. Keleivių kontrolė 3G autobuse tikrino bilietus. O vairuotojas, anot keleivių, pasipiktinęs, kad jam trukdoma važiuoti laikantis nustatyto grafiko, išlipo ir toliau važiuoti atsisakė.

Žmonėms, kurių buvo tikrai daug, teko išlipti ir laukti kito autobuso.

Viename iš vaizdo įrašų girdisi, kaip kontrolierius aiškina keleiviams, kad jis turi teisę kontroliuoti ir vairuotoją prašyti kelionės lapo. O su kažkuo telefonu kalbėjęs vairuotojas sakė, kad atvažiavęs į parką pateiks pasiaiškinimą.

VIDEO: Konfliktas tarp vairuotojo ir kontrolieriaus Vilniaus autobuse

„Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) generalinis direktorius Gintaras Maželis su vairuotoju ketino susitikti pastarajam pabaigus darbą, tačiau turėdamas pirminę informaciją jis smerkti vairuotojo neskubėjo. „Kiek vairuotojas nupasakojo situaciją, tai kontrolieriai buvo keturiese, tačiau į autobusą toje stotelėje įlipo tik dviese ir labai ilgai tikrino keleivių bilietus – tai truko apie 12 minučių. Nors jie turėtų tai padaryti per kelias minutes ir patikrinę išlipti“, – apie situaciją 15min sakė G.Maželis.

Anot direktoriaus, pirminė informacija jam leidžia manyti, kad vairuotojas dirbo laikydamasis pareiginių nuostatų, tačiau esą detalesnę informaciją galima bus pateikti tik pasikalbėjus su vairuotoju. „Šį autobusą aplenkė du važiuojantys tuo pačiu maršrutu autobusai, tai leidžia įsivaizduoti, kiek truko tas laukimas. Nežinau, dėl kokių priežasčių keleivių patikrinimas nevyko greitai“, – kalbėjo VVT generalinis direktorius.

„Susisiekimo paslaugų“, kurios darbuotojai ir tikrina keleivius, viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus 15min teigė kol kas negalintis komentuoti situacijos, kadangi keleivių kontrolierių pamaina dar nėra baigusi darbo, todėl su jais pasikalbėti nepavyko.

„Dėl šio ryto incidento 3G autobuse šiuo metu kartu su UAB „Vilniaus viešasis transportas“ specialistais aiškinamės incidento aplinkybes. Apklausiami incidente dalyvavę viešojo transporto vairuotojas ir keleivių kontrolieriai, peržiūrimi pastarųjų užfiksuoti vaizdo įrašai. Tik atlikus išsamią visos turimos informacijos analizę galėsime pateikti šio incidento vertinimą“, – tokį oficialų įmonės poziciją pateikė T.Šiuškus.

Koks tai galėjo būti incidentas, T.Šiuškus sakė irgi negalįs paaiškinti, nes kontrolieriai tikrina ne tik keleivių bilietus, bet ir atlieka vairuotojų kontrolę, stebi, ar jie ne per anksti išvažiuoja iš galinių stotelių, ar laikosi tvarkaraščių, turi tvarkingus kelionių lapus ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius