-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisingai sumontuotas spoileris daro daugiau žalos, nei naudos

Mokslininkai nustatė, kad neteisingai sumontuotas galinis spoileris gali pridaryti gerokai daugiau žalos ir neduoti visiškai jokios naudos automobilio parametrams.
„Mercedes Benz 190”
„Mercedes Benz 190” / Gamintojo nuotr.

Dublino „Trinity“ universiteto dėstytojas Aonghus McNabola atliko eilę tyrimų kompiuterinio modeliavimo programomis ir jų pagrindu išleido mokslinį dokumentą apie jo tyrimų rezultatus.

Visų pirma, dėstytojas atkreipia dėmesį, kad neteisingai sumontuoto galinio spoilerio žala yra didžiausia, kai jo sukuriama srovė išmetamas dujas pakelia į žmogaus galvos aukštį. Tai reiškia, kad dauguma dujų, kurios žmogų aplenkdavo, oro srauto yra pakeliamos ir papuola į kvėpavimo sistemą. Taip pat, šios dujos papuola į iš paskos važiuojančių automobilių ventiliacines sistemas.

Tuo tarpu teisingai sumontuotas spoileris, sureguliuotas nedideliu atakos kampu, šias dujas nustumia žemiau. Pasak jo, visi spoileriai, kurių kampas didesnis nei nulis laipsnių yra nenaudingi.

„Šiaip jau spoileris nepadidina išmetamų dujų kiekio, tačiau smarkiai įtakoja kur tos dujos papuola. Tarkime važiuodami paskui automobilį su neteisingai sumontuotu spoileriu gaunate net 40 proc. daugiau benzeno.“, – pasakoja dėstytojas Aonghus NcNabola.

Pasak dokumento autoriaus, gamintojams būtų naudinga apsvarstyti automobilių dizainą atsižvelgiant į jo atliktus tyrimus, o individualiems vairuotojams pagalvoti ar spoileris tiesiog dėl grožio yra tikrai vertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius