-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo balandžio 1 d. grįžta įprasti viešojo transporto tvarkaraščiai Vilniuje

Nuo balandžio 1 dienos viešasis transportas Vilniuje kursuos dažniau. Su atnaujintais viešojo transporto tvarkaraščiais keleiviai jau gali susipažinti www.judu.lt, rašoma pranešime.
Viešasis transportas
Viešasis transportas / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

2022 metų pradžia viešajam transportui Vilniuje iškėlė nemažų iššūkių – nuo pat sausio dėl padidėjusio viešojo transporto vairuotojų sergamumo buvo koreguojami viešojo transporto tvarkaraščiai.

„Reaguojant į vairuotojų sergamumo rodiklius kai kuriuose maršrutuose buvo sumažintas kursavimo intensyvumas. Kovo mėnesio pradžioje vairuotojų sergamumo rodikliai stabilizavosi ir nuo balandžio 1 dienos į miesto gatves išvažiuos daugiau viešojo transporto priemonių. Tai reiškia, kad jis kursuos dažniau, bus patogesnis keleiviams“, – sako Loreta Levulytė-Staškevičienė, „Susisiekimo paslaugos“ viešojo transporto skyriaus organizavimo vadovė.

Tvarkaraščių korekcijos pareikalavo didelės keleivių kantrybės.

„Labiausiai esame dėkingi ne kam kitam, o mūsų keleiviams už supratingumą. Nuo kovo pradžios jau yra pilnai atstatyti troleibusų tvarkaraščiai“, – dėkoja L. Levulytė-Staškevičienė.

Kelionių viešuoju transportu skaičius proporcingai auga jau nuo pavasario pradžios.

„Kasdien vidutiniškai Vilniuje atliekama virš 380 tūkstančių kelionių viešuoju transportu, todėl viešojo transporto paslaugų gerinimas yra itin svarbi strateginė kryptis. Jau kelerius metus džiaugiamės naujais autobusais, kuriuose galima vežti dviračius ar naudotis bevieliu internetu, nuolat ieškome būdų, kaip gerinti viešojo transporto teikimo paslaugas“, – sako L. Levulytė-Staškevičienė.

2021 metais atliktos keleivių pasitenkinimo viešuoju transportu Vilniuje apklausos metu buvo surinktas rekordinis balas – 8,27 iš 10. Nuo 2019 m. šis balas tendencingai kilo aukštyn. Matoma, kad transporto priemonių parko atnaujinimas, A juostų tinklo plėtra bei greitėjančios kelionės keičia vilniečių keliavimo įpročius ir vis daugiau kasdienėms savo kelionėms renkasi viešąjį transportą.

Kas keisis nuo balandžio 1 d.?

Darbo dienomis dažniau važiuos:

Greitųjų autobusų maršrutai: 4G

Autobusų maršrutai: 13, 15, 26, 43, 55, 57 ir 61

Papildomai koreguosis 7, 8 ir 32 autobusų maršrutų eismo tvarkaraščiai – derinami patogesni persėdimai tarp kitų maršrutų.

Poilsio dienomis dažniau važiuos 26 maršruto autobusai.

Įprasti tvarkaraščiai jau pateikiami internete www.judu.lt, mobiliosiose programėlėse „m.Ticket“, „Trafi“ ir viešojo transporto stotelėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius