Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pademonstravo, kaip nesunkiai galima pavogti „Tesla“, pasinaudojus telefonu

„Tesla“ gamina gerus elektromobilius, bet jie nėra tobuli. Saugumo kompanijos „NCC Group“ konsultantas Sultanas Qasimas Khanas pademonstravo, kaip lengvai galima pavogti „Tesla Model 3“ ar „Model Y“ automobilį.
Automobilių vagis
Automobilių vagis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuolaikiniai automobiliai yra sunkiau pavagiami nei senieji, bet nereikia daug laiko, kad ir jų saugumo sistemos būtų įveiktos. Tuomet nuomonė apie tas sistemas staiga pasikeičia.

Pavyzdžiui, „Tesla“ elektromobiliai, kaip ir daugelis kitų automobilių, naudoja beraktes sistemas. Dar visai neseniai jos buvo laikomos pakankamai saugiomis, bet dabar, kaip pademonstravo Khanas, jos gali būti įveikiamos signalų kartotojais, kurie internete kainuoja vos 100 dolerių.

Tai veikia labai paprastai. Žmogus prie namų palieka „Tesla“ ir eina miegoti. Vagis prieina prie namo ir mažu prietaisu pasiekia savininko telefoną su įjungta „Bluetooth“ funkcija. Signalų kartotojas nukopijuoja tą skaitmeninį signalą ir jį atkartoja prie automobilio. „Tesla“ mano, kad savininkas bando jį atrakinti telefonu ir įsileidžia vagį.

VIDEO: „Altas“ medžiaga: kaip pavagiami automobiliai su berakte apsaugos sistema

Tiesa, „Tesla“ čia nėra unikalus gamintojas – lygiai taip pat vagiami ir kiti automobiliai su beraktėmis sistemomis. Tiek tie, kurie turi pultelius, tiek tie, kurie gali būti atrakinti telefonu.

Teigiama, kad ši problema tikrai paveikia „Model 3“ ir „Model Y“. Ir „Tesla“ apie tai žino – kompanija tiesiog nemano, kad problema yra tokia rimta, kad ją reikėtų spręsti kažkokiais techniniais atnaujinimais. Net nėra aišku, ar tokie metodai kada nors buvo panaudoti „Tesla“ automobilių vagystėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius