-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos meras apie pagaliau rekonstruojamą „tankų plentą“ kelyje Klaipėda–Palanga: „Buvo gėda“

Važiuojantys pasigrožėti rudenišku pajūriu į Palangą gali pajusti šiokių tokių nepatogumų. Šiuo metu kelyje Klaipėda–Palanga verda rekonstrukcijos darbai, tad eismas abiem kryptimis vykdomas kelio Palanga–Klaipėda pusėje. Palangos meras Šarūnas Vaitkus 15min teigė, jog pagaliau bus sutvarkytas kelias, kuris būdavo tikra gėda prieš poilsiautojus.
Rekonstruojamas kelias Klaipėda-Palanga
Rekonstruojamas kelias Klaipėda-Palanga / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Rugsėjį į kurortą vedančiame kelyje užvirė remonto darbai. Beveik 7 kilometrų ilgio kelio ruožą tarp Klaipėdos ir Palangos už 2,4 mln. eurų remontuoja Prancūzijos kapitalo kelių tiesimo bendrovė „Eurovia Lietuva“.

„Eurovia Lietuva“ iki metų pabaigos turi suremontuoti itin prastos būklės asfalto dangą nuo 11,9 iki 19 kilometro. Bus sutvarkyti kelkraščiai, nuovažos, autobusų stotelės, pranešė Kelių direkcija. Kelias bus rekonstruojamas tik viena kryptimi – nuo Klaipėdos į Palangą, nes kitoje pusėje jo būklė yra patenkinama.

„Aiškinome, kad kelio būklė, kur važiuoja milijonai poilsiautojų ir automobilių, yra tragiška, kaimuose geresnė būklė. Pasibaigus sezonui ėmėsi priemonių. Apie 3 mln. vertės projektas bus įgyvendintas iki šių metų pabaigos. Daromi remonto darbai, lyginamas sluoksnis, dedamas apie 9–10 cm storio asfaltas. Bus lygu“, – džiaugėsi Palangos meras Š.Vaitkus. Jo teigimu, šis kelias būdavo kurorto gėda, tad valdininkai judinti jau keletą metų.

„Tai pagrindinis Klaipėdos kelias. Pažiūrėkite, autostrada žmonės atvažiuoja, o toliau kratosi. Seniai kalbėjome, dar prieš porą metų, kad yra blogai. Šiemet padarė konkursą. Kita kelio pusė žymiai geresnė“, – sakė meras.

Dėl prastos šio kelio ruožo dangos ir avaringumo leistinas greitis jame ribojamas iki 70 kilometrų, čia dažnai patruliuoja policijos pareigūnai. Anksčiau senasis kelias Klaipėda–Palanga buvo dviejų eismo juostų, o vėliau nutiestos dar dvi papildomos vienos krypties eismo juostos.

Kelių direkcija vasarą paskelbė konkursą, kad darbai galėtų būti pradėti rudenį, kada automobilių srautas šiame kelyje sumažėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius