Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia Vilniaus, Avižieniuose, ant kelio formuojasi ežeras: jau priaugo meldų

15min skaitytojai po kiekvienos liūties kviečia atvažiuoti pasigrožėti nauju ežeru (patvinusia bala – red. past.), atsirandančiu ties Avižieniais, po viaduku. Ši probleminė vieta – pusiaukelėje tarp Bukiškio ir Avižienių.
Tvinstantis kelio ruožas ties Avižienių viaduku
Tvinstantis kelio ruožas ties Avižienių viaduku / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Temą GAZUI siūlykite gazas@15min.lt

„Rašau su dideliu pasipiktinimu dėl situacijos Vilniaus rajone, Avižienių kaime.

Savivaldybė ir Avižienių seniūnija nereaguoja į tai, kad Avižieniuose po tiltu per kiekvieną liūtį susidaro ežeras, per kurį mašinos negali pravažiuoti iš miesto į Avižienius, Sudervę ir t.t. O taip pat Bukiškio, Klevinės, Užubalių, Bendorėlių ir t.t. gyventojai negali išvažiuot į miestą“, – rašo skaitytojas Deimantas.

15min GAZAS žurnalistas nuvyko į šią vietą nuo lietaus pradžios praėjus maždaug dviem valandoms. Vaizdelis atrodė taip:

Tokio didelio ežero, koks buvo per vidurvasario liūtis, nebuvo. Tačiau vanduo iš pakelės griovių jau pradėjo semti kelią.

Pakelės griovius, apaugusius tradicine ežerų augmenija – meldais – vandeniu sočiai maitino ir nuo automagistralės Vilnius–Ukmergė srūvantis vanduo. Saugumo sumetimais nulipimai nuo viaduko užtverti STOP juostomis. Po viaduku esantys blokeliai išsiklaipę. Taigi bendra situacija akivaizdžiai reikalaujanti priežiūros ir rūpesčio.

Beje, už žiedinės sankryžos Bukiškio pusėje radome liūties pabaigos (arba situacijos pablogėjimo) laukiančius du AB „Kelių priežiūra“ ekipažus. Panašu, kad jie pasirengę gilinti pakelės griovius specialiu kaušu ir išvežti perteklinį Avižienių ežero dumblą.

Komentaro, skaitytojo prašymu, pirmiausia kreipėmės į Avižienių seniūną Michailą Bortkevičių. Seniūnija laišku pasiūlė kreiptis į Kelių direkciją:

„Informuojame, kad minimas kelias yra valstybinės reikšmės ir priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Dėl kelio priežiūros ir planuojamų darbų reikėtų kreiptis į LAKD.“

Lietuvos automobilių kelių direkcijos specialistas Evaldas Tamariūnas nuramino, kad situacija LAKD puikiai žinoma:

„Po intensyvių liūčių po kelio A2 viaduku, ties Avižieniais, žemiausioje vietoje, susiformuoja didelės vandens sankaupos. Šiuo metu specialistai ieško priežasčių, dėl ko susidaro ši problema.

Esant tokiems atvejams tam, kad kuo greičiau galėtų vykti eismas, vanduo yra papildomai siurbiamas ir išvežamas. Atkreipiame dėmesį, kad už valstybinės reikšmės kelių priežiūrą yra atsakinga AB „Kelių priežiūra“, kuri vykdo minėtus darbus.“

Išsamią orų prognozę rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius