-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžiečiai piktinasi parkomatais: galėtų būti išmanesni

Nuo 2017 metų rugsėjo 1 dienos centrinėje Panevėžio miesto dalyje padaugėjo mokamų automobilių stovėjimo vietų. Mieste vairuotojų patogumui jau įrengti 37 parkomatai. Jų priežiūrą atliekančios įmonės – bendrovės „Panevėžio būstas“ – kišenę, mokestis už automobilių stovėjimą parkomatų zonose 2017 metais papildė per 218 tūkst. eurų.
Automobilių statyms Panevėžyje
Automobilių statyms Panevėžyje / Gedimino Balčiūno nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Tačiau ne visi vairuotojai yra patenkinti mokesčių, už automobilių stovėjimą parkomatų zonose, rinkimu. Vieniems atrodo, kad parkomatai turėtų atiduoti grąžą, jei įmeta į jį per daug pinigų, kiti skundžiasi, kad parkomatai net ir savaitgaliais, kai mokesčiai nerankami, būna įjungti ir už automobilių stovėjimą, kai jis nemokamas, renkami pinigai.

Sumokėjo, kai mokėti nereikėjo

Zigmas naujienų portalui JP pasakojo, jog savaitgalį automobilį pasistatė Elektros g. ir sumokėjo mokestį už automobilio parkavimą.

„Esu iš kito miesto, todėl pamatęs parkomatą, o ant jo tik nurodytas darbo laikas, nuo 8 val. iki 17 val., sumokėjau mokestį už mašinos pastatymą. Tik vėliau sužinojau, kad ne darbo dienomis mokėti už automobilių parkavimą nereikia“, – aiškino iš Radviliškio atvažiavęs vyras ir teigė, kad, jei parkomatas būtų išjungtas, jam būtų grąžinti pinigai.

Nori išmanesnio parkomato

Kitas panevėžietis Jonas naujienų portalui samprotavo, jog parkomatai galėtų atiduoti grąžą, jei į jį įmeti per daug pinigų.

„Už valandą Panevėžyje, parkavimo zonose, reikia mokėti 30 centų. Tačiau, jei neturi tiek centų ir į parkomatą įmeti eurų, grąžos jis neatiduoda. Tiesiog pateikia bilietą, kuriame nurodyta – automobilį galiu palikti šiek tiek ilgiau nei tris valandas, nors man reikėjo mašiną parkomato zonoje palikti gal tik valandai“, – teigė vyras ir pareiškė, kad parkomatai galėtų būti išmanesni ir atiduoti grąžą.

Komentuoti nenorėjo

Paskambinus į parkomatus prižiūrinčią įmonę „Panevėžio būstas“, buvo atsakyta, kad į visus rūpimus klausimus atsakys ne jie, bet Panevėžio miesto savivaldybės atstovai. Esą jie negali komentuoti, mat yra atsakingi už rinkliavą. O paskambinusiems gali paaiškinti, kaip teisingai elgtis su parkomatų ir kaip mokėti už automobilio pastatymą parkavimo zonoje.

Savaitgaliais neišjungia

Miesto infrastruktūros skyriaus vyresnioji specialistė Ina Urbonavičienė naujienų portalui JP aiškino, kodėl ant parkomatų yra nurodytos darbo valandos.

„Darbo dienas, kada veikia parkomatai, nurodo kelio ženklas. Jis stovi įvažiuojant į automobilių parkavimo zoną. Todėl ant parkomatų yra nurodytos tik darbo valandos. Laisvės aikštės zonoje ir kai kuriose kitose vietose parkomatai savaitgaliais neišjungiami panevėžiečių patogumui – yra žmonių, kurių darbas prasideda 7.30 val. Todėl jie už automobilio parkavimą susimoka iš anksto – šeštadienį arba sekmadienį. Tokiu atveju, ant bilieto nurodyta data už automobilio parkavimą nuo pirmadienio“, – pasakojo valdininkė ir pridūrė:

„Dviejų turgų zonose už automobilių parkavimą pinigai renkami šeštadieniais ir sekmadieniais – turgų darbo dienomis. Tačiau pirmadieniais, kai turgavietės nedirba, pinigai nerenkami.“

Išmanesnių nebus

Pasak jos, išmanaus parkomato, kuris atiduotų grąžą, Panevėžyje dar neplanuojama pastatyti.

„Tokių parkomatų neturime. Tiems, kurie neturi smulkių pinigų, yra paliktas neapmokestinamas laikas – 10 minučių, per kurias jie gali pasikeisti pinigus ir sumokėti tiek pinigų, kiek planuoja stovėti apmokestintoje zonoje. Tačiau, jei už valandą bus į parkomatą įmestas euras, biliete bus nurodyta, kad automobilis gali stovėti beveik tris valandas“, – teigė I.Urbonavičienė ir aiškino, kad Panevėžys nėra suskirstytas zonomis ir visose mokomose automobilių parkavimo zonose mokestis už valandą vienodas – tik 30 centų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius