Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Panevėžietis sumeistravo originalų elektrotriratį su autopilotu, galintį važiuoti iki 120 km

Panevėžietis Sigitas Burokas įgyvendino svajonę, su kuria dabar noriai supažindina kiekvieną besidomintį. Ištisą pusmetį vyras paaukojo vienetinio funkcionalaus elektrotriračio gamybai. Ir tai dar ne paskutinis meistro kūrinys.
Panevėžietis Sigitas Burokas sukonstravo elektrotriratį
Panevėžietis Sigitas Burokas sukonstravo elektrotriratį / GNTV iliustr.

Pastaruoju metu Panevėžio miesto gatvėse galima išvysti originalią triratę transporto priemonę, kiek primenančią dviratį, tačiau stebinančią savo dizainu ir sparčiu judėjimu be garso.

Tai – panevėžiečio Sigito Buroko kūrinys, įkvėptas užsienio meistrų, tačiau pagamintas paties rankomis, garaže.

„Jau seniai svajojau pasidaryti velomobilį, tada minčių nebuvo, nebuvo bendraautorių. Kažką dar pabandysim. Važiavimo technika ir valdymu jisai praktiškai tas pats kaip dviratis“, – sako autorius.

Modernios transporto priemonės kūrėjas atskleidžia, jog ją galima pritaikyti skirtingam vairuotojo ūgiui ar svoriui. Be to, šiuo triračiu gali važiuoti ir du asmenys.

VIDEO: Sigito Buroko triratis

Sigitas neslepia, jog pirmą kartą pačiam projektuojant ir konstruojant triratį atsirado nemažai kliūčių. Trūko specialios įrangos, informacijos, kai kurios dalys kainavo ypač brangiai, tačiau baigta transporto priemonė pranoko lūkesčius: triratis gali važiuoti penkiasdešimties kilometrų per valandą greičiu, pilnai pakrautu akumuliatoriumi gali nuvažiuoti 120 kilometrų ir netgi turi autopiloto režimą.

Elektrinis panevėžiečio kurtas triratis, kol kas tėra prototipas, apie kurį meistras Sigitas noriai pasakoja kiekvienam besidominčiam. Jau dabar vyras kuria dar vieną kiek kitokio dizaino triratį, be to, planuose ir šeimyninė transporto priemonė, leisianti į pasivažinėjimus vyrui kartu patogiai vežtis ir žmoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius