-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paspirtukas tampa ne tik susisiekimo, bet ir laisvalaikio praleidimo priemone

Ilgai vairavęs automobilį, vilnietis Tomas Augūnas jau šeštus metus renkasi kitokią ir šiuo metu vis labiau populiarėjančią transporto priemonę – paspirtuką. Tačiau šis tapo ne tik susisiekimo, bet ir laisvalaikio bei sporto priemone. Neseniai iš Lenkijos grįžęs ir paspirtuku įveikęs 600 kilometrų pajūrio, aktyvistas teigia, kad šis iššūkis pareikalavo nemažai jėgų ir ištvermės.
Paspirtukai
Paspirtukai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pernai važiavau per Ispaniją, ten šiauriniu keliu iki Santiago de Compostelos. Tad taip pat šalia vandens didžioji dalis kelio. Tas vanduo mane traukia, todėl pasirinkau ir šią kelionę. Anksčiau visu Lietuvos pajūriu esu penkis kartus pravažiavęs, tad šalia vandens yra malonu, vėjas pučia, oras malonus“, – pasakoja T.Augūnas.

Kaip sako jis, tokiai priemonei reikia ir atitinkamo fizinio pasirengimo, nes visa apkrova tenka kojoms, tad įveikti ilgas distancijas – nemažas išbandymas. Ir, nors paspirtukininkas susiduria su nuovargiu bei nepatogumais, noras tęsti tokias keliones nemažėja, o tik auga.

Šiuo metu įprasta į darbą ir susitikimus vykti elektriniu paspirtuku, taip išvengiant kamščių ir greitai pasiekiant norimą tašką. Gyventojai pastebi, kad paspirtukai yra lengvai transportuojami, todėl keliauti galima įvairiomis transporto priemonėmis.

„Anksčiau galvojau, kad elektrinis dviratis yra ta transporto priemonė, kuri tinkamiausia keliavimui. Bet vėliau supratau, kad šis daiktas yra patogesnis tuo, jog su juo gali lengvai keisti transporto priemones: jei blogas oras arba toliau važiuoti – išsikvieti taksi, sėdi į autobusą arba įsėdi į traukinį, nuvažiuoji į Kauną, Kaune išsilankstai ir važiuoji toliau“, – dėsto paspirtukų entuziastas Dmitrijus Radlinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius